(P) Ce impact are asupra mediului construcția de case pe structură metalică ușoară?

(P) Ce impact are asupra mediului construcția de case pe structură metalică ușoară?
Citeste mai mult despre: case, constructii, impact,
Autor: Mihai Burlacu
Data publicarii: 01 August 2019
Data actualizare: 01 August 2019
Structurile metalice ușoare din oțel zincat sunt o alternativă excelentă. Ele au o rezistență mai mare decât structurile tradiționale și sunt atât de simplu de manipulat încât chiar beneficiarul poate executa montarea acestora.

De asemenea, pe lângă toate beneficiile practice pe care le oferă atât constructorului cât și proprietarului casei, ele fac minuni pentru mediu și contribuie la prevenirea defrișării pădurilor.

Poate că nu pare mult, dar chiar și o singură casă pentru care se alege o structură metalică în locul uneia de lemn poate să facă o diferență pentru planetă. Dar pentru a înțelege mai bine cât de important este să salvăm orice copac atunci când avem șansa, o listă cu câteva din efectele negative ale defrișării pădurilor asupra mediului înconjurător ne-ar putea servi ca punct de reper.

Ce se întâmpla cu natura dacă nu folosim în construcții materiale care să țină loc lemnului?

Este adevărat că lemnul este unul din primele materiale pe care omenirea le-a utilizat pentru ridicarea locuințelor. Dar spre deosebire de acum câteva secole, specia noastră a depășit numărul de 7 miliarde de indivizi, iar suprafețele împădurite s-au redus drastic. De aceea, dacă nu acționăm rapid, vom avea de înfruntat următoarele consecințe:

-       Vom aduce încălzirea globală într-un punct fără întoarcere. I se spune încălzire globală deoarece este un fenomen care afectează întreaga planetă, nu doar anumite țări de pe glob. Indiferent din ce colț al lumii provine, fiecare moleculă de dioxid de carbon acumulează căldură pe care o ține captivă la nivelul atmosferei pământului. Iar metodele noastre de a vindeca stratul de ozon, chiar și în secolul XXI, se reduc la reducerea efectivă a cantității de dioxid de carbon eliberate în aer și la permiterea pădurilor să existe pentru a curăța aerul. De aceea fiecare copac contează;

- Multe din fenomenele meteorologice extreme se datorează diminuării suprafeței împădurite la nivel global. Furtunile, precipitațiile abundente, inundațiile, tornadele și uraganele sunt doar câteva din dezastrele naturale ce vor deveni rutină dacă defrișarea pădurilor continuă în același ritm ca și până în prezent;

- Va trebui la propriu să ne pregătim să plătim mult. Studiile arată că este mult mai simplu și mai ieftin să reducem emisiile de carbon stopând defrișarea pădurilor decât prin alte metode. De aceea, dacă nu suntem dispuși, măcar atunci când putem, să înlocuim lemnul cu materiale alternative, atunci, la un moment dat va veni ziua când va fi nevoie să scoatem mulți bani din buzunar pentru a ne mai putea continua traiul pe Pământ.

Cine construiește case pe structură metalică ușoară în România?

Cu echipa Case Mexi poți construi oriunde pe teritoriul țării case pe structură metalică ușoară. Compania are în portofoliul o mulțime de case finalizate și un catalog cuprinzător cu modele pentru toate gusturile. Toate acestea pot fi vizionate și analizate accesând site-ul casemexi.ro. 

De la case cu arhitectură tradițională și până la vile cu design modern, cu echipa Case Mexi orice locuință se poate transforma din vis în realitate.

Structurile metalice ușoare sunt versatile. Cu ajutorul lor poți ridica o casă doar cu parter, cu spațiu de locuit la mansardă, sau chiar cu mai multe etaje. Decizia îți aparține, iar soluții există pentru îndeplinirea oricărei cerințe.

Pentru a satisface nevoile fiecărui client în parte, Case Mexi propune pentru fiecare model de casă mai multe tipuri de pachete în funcție de buget și finisaje. Dar un lucru care scoate în evidență această companie față de altele din același domeniu este faptul că indiferent de pachetul ales, calitatea structurilor ușoare metalice rămâne mereu aceeași. 

Structura de metal reprezintă scheletul casei. Și fără un schelet puternic și sănătos atât beneficiarii, cât și meșterii în timpul construcției se expun unor riscuri majore. De aceea, Case Mexi nu face rabat de la calitate și pentru orice pachet de servicii solicitat, oferă clienților garanția siguranței.

Este dificil să excluzi complet lemnul din construcții și bineînțeles, viața cotidiană. Dar există și cazuri în care alternativele nu presupun un sacrificiu deosebit și mai mult decât atât, sunt mai profitabile chiar decât utilizarea lemnului. Iar un exemplu veritabil sunt structurile ușoare din metal, un mod eficient de a stopa defrișarea pădurilor și a salva natura.

 

 

 

 

 

 

 

 

 
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies