Ce martor-cheie ar putea schimba rezultatul procesului pe care actrița Ashley Judd i l-a intentat lui Harvey Weinstein 

Ce martor-cheie ar putea schimba rezultatul procesului pe care actrița Ashley Judd i l-a intentat lui Harvey Weinstein
Citeste mai mult despre: Harvey Weinstein,
Data: 19 Septembrie 2018
Regizorul Peter Jackson, cel care a regizat seria „Lord of the Rings”, ar putea depune o mărturie ,,decisivă” în procesul pe care actrița Ashley Judd i l-a deschis producătorului Harvey Weinstein.

Judd i-a deschis procesul lui Weinstein în luna august a acestui an pentru hărțuire și defăimare, iar avocații ei spun că au o mărturie cara va fi decisivă pentru rezultatul procesului.

„E un martor puternic, va avea o mărturie puternică şi l-aş pune faţă în faţă cu Weinstein oricând”, a declarat avocatul lui Judd.

Judecata în cazul procesului intentat de Ashley Judd va începe în următorul an, mai scrie AFP.

Prima audiere în cazul procesului intentat de Judd a avut loc marți, dar nu au fost prezenţi nici Ashley Judd, nici Harvey Weinstein.

Context:

Luna trecută, Harvey a fost din nou în atenția presei pentru că un judecător american le-a dat voie avocaților săi să includă în strategia apărării copii ale mailurilor unei femei care l-a acuzat de viol, scrie Variety.

Judecătorul a precizat atunci pentru BBC că mailurile vor putea fi, însă, folosite doar dacă avocații lui Weistein se angajează să nu menționeze numele femeii în moțiunea prin care urmează să ceară respingerea cazului penal.

Avocații lui Weinstein au spus că, prin intermediul corespondenței electronice dintre cei doi, vor să arate în instanță că femeia minte, de vreme ce mailurile respective arată că ea a rămas prietenă cu Wenistein încă patru ani după presupusul viol.

Folosirea corespondenței electronice într-un caz penal contravine, totuși, unui alt set de legi, care protejează secretul corespondenței electronice, precizează Variety, prin urmare decizia ar urma să fie una fără precedent.

Peste o sută de femei, printre care actriţe precum Angelina Jolie, Rose McGowan şi Gwyneth Paltrow, l-au acuzat pe Harvey Weinstein de hărţuire sexuală, viol sau agresiune, în urma apariţiei, la începutul lunii octombrie 2017, a unui articol în The New York Times în care erau oferite detalii cu privire la mai multe plângeri pe numele producătorului de film.

Weinstein, în vârstă de 66 de ani, a pledat nevinovat în fața instanței și a negat public acuzațiile aduse, însă este, în acest moment, subiectul mai multor anchete care se desfășoară în mai multe orașe din Statele Unite și Europa. Printre acestea se numără și New York, Londra și Los Angeles.

Producătorul a făcut tratament pentru dependenţa de sex în ultima perioadă și va fi închis dacă e găsit condamnat.

Vezi episoade in intregime pe

STIRILEPROTV.RO

Mai mult pe STIRILEPROTV.RO