Ce se intampla cu corpul tau la 10 ore dupa ce ai aplicat oja pe unghii!

Ce se intampla cu corpul tau la 10 ore dupa ce ai aplicat oja pe unghii!
Citeste mai mult despre: oja, corp, ingrediente, unghii,
Data: 23 Mai 2017
Femeile isi doresc sa arate mereu impecabil, aiba tinute pentru care sa fie admirate, dar si sa aiba un aspect ingrijit. 

Oja este un produs cosmetic pe care fiecare femeie l-a folosit de-a lungul vietii ei, poate unul dintre cele mai folosite, dar trebuie sa tinem cont de un lucru: acest produs poate cauza probleme serioase de sanatate.

Oja de unghii ne poate afecta sanatatea pentru ca este toxica. Mai jos gasesti substantele care pot avea un efect negativ asupra organismului:

1. Toluen: acesta este un solvent care da unghiilor aspectul fin si conserva pigmentul culorii. Toluenul poate afecta sistemul nervos central si pe cel reproductiv. O oja de proasta calitate poate avea urmatoarele consecinte: dureri de cap, slabiciune, ameteala, greata.

2. Formaldehida este un gaz incolor care face ca oja sa reziste cat mai mult. Daca suferi de alergii, formaldehida poate duce la aparitia dermatitei sau a arsurilor chimice. In cel mai rau caz poate afecta ritmul cardiac, poate produce convulsii si chiar cancer.

3. Dibutil ftalat: este folosit ca parfum. Acest component poate cauza probleme endocrine, ginecologice si boli ale tractului respirator.

Cei de la brightside scriu ca s-a realizat un studiu pe 24 de femei, iar la 6 ore dupa ce si-au facut unghiile, majoritatea aveau nivel ridicat de difenil fosfat, un derivat la trifenilului fosfat, format in procesul metabolismului. La 10 ore, nivelul difenilului fosfat era de sapte ori mai mare decta normal in cazul tuturor femeilor care au participat la experiment.

Cum trebuie sa alegi o oja care sa nu iti afecteze sanatatea

"5-free" - produsul nu contine formaldehida, rasini derivate, toluen, dibutil ftalat sau camfo.

"3-free" - oja nu contine trei dintre componentele daunatoare - formaldehida, dibutil ftalat si toluen.

Inainte de a achizitiona o oja citeste cu atentie componentele!

FULLSCREEN
Ce se intampla cu corpul tau la 10 ore dupa ce ai aplicat oja pe unghii!
  • /VIDEO PROTVPLUS.RO


STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies