Claudia Cardinale a împlinit 81 de ani. Cum arată acum actrița

Claudia Cardinale a împlinit 81 de ani. Cum arată acum actrița
Citeste mai mult despre: Claudia Cardinale, 81 de ani,
Data: 17 Aprilie 2019
Muza irezistibilă a lui Federico Fellini din anii 60 a sărbătorit, pe 15 aprilie, 81 de ani. 

Claudia Cardinale este considerată una dintre cele mai frumoase actrițe din istoria cinematografiei, aceasta hotărând sa îmbătrânească natural, fără să încerce să sfideze timpul cu intervenții estetice.

Citește și: Brigitte Bardot și Marilyn Monroe s-au întâlnit o singură dată în viață. Cum au reacționat divele

”Urăsc toate aceste lucruri”, a spus ea într-un interviu recent. 

Aceasta a scris în autobiografia sa din 2005: ”La 20 de ani, am devenit protagonista unui basm, simbolul unei țări a cărei limbă abia o vorbeam”. Născută în La Goulette, aproape de Tunisia, pe 15 aprilie 1938, din părinți sicilieni, Cardinale, care știa să vorbească doar limba franceză, arabă și dialectul sicilian, a fost adoptata de cinematograful italian, fermecat de frumusețea ei.

Vocea sa a trebuit să fie dublată în limba italiană, cel puțin pâna când a jucat în filmul de Oscar al lui Fellini  "8 1/2", în care regizorul a insistat ca aceasta să vorbeasca în limba lui Dante.

Dorită de mulți bărbați, actrița de mărturisit că ”singura iubire” a ei a fost Pasquale Squitieri, care este tatăl fiicei sale, Claudia, și alături de care a lucrat la o serie de filme. 

”Am hotărât că va fi al meu”, a spus ea. ”El avea mereu o mulțime de femei în jurul lui dar, într-o zi, am hotărât că el este singurul bărbat pentru mine și, după aceea, el a renunțat la toate în favoarea mea”.

În cariera sa de zeci de ani, actrița a jucat în 175 de filme, fiind recompensată atât la Festvalul de la Veneția cât și de cel de la Berlin. Acum, Claudia Cardinale s-a retras la Paris pentru o ”viață mai liniștită”.

Foto: Getty

Vezi și: Smiley și Bartoș au dat Golden Buzz-ul suprem!

FULLSCREEN
Claudia Cardinale a împlinit 81 de ani. Cum arata acum actrița
  • /VIDEO PROTVPLUS.RO


STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO