Conturi Facebook de propagandă rusă, închise de Meta. Cum se răspândeau informațiile false despre invazie

Conturi Facebook de propagandă rusă, închise de Meta. Cum se răspândeau informațiile false despre invazie
Conturile false au fost închise de Meta. FOTO: Shutterstock
Autor: Dan L. Brumar
Data publicarii: 29 Septembrie 2022
Data actualizare: 29 Septembrie 2022
Reprezentanții companiei Meta au anunțat că au închis peste 1.600 de conturi de Facebook care răspândeau informații false despre invazia in Ucraina. Conturile au fost asimilate propagandei ruse, care plătea sute de mii de dolari pentru postări care promovau politica Kremlinului.

Meta a explicat că a depistat o rețea de propagandă rusă care răspândea informații false despre invazia din Ucraina. Peste 1.600 de conturi false de Facebook erau folosite pentru a promova politica Rusiei și pentru a justifica operațiunile militare din Ucraina.

Conform anunțului companiei, rețeaua a cheltuit peste 100.000 de dolari pentru a transmite informațiile trunchiate în mediul online.

Rețeaua se baza mult pe controlul informațional, de aceea au fost descoperite nu mai puțin de 60 de site-uri clonă ale unor publicații de prestigiu din țările europene, cum sunt The Guardian (Marea Britanie) și Der Spiegel (Germania).

Informațiile false despre invazia din Ucraina erau răspândite și pe rețele precum Instagram, Twitter, Telegram și YouTube, iar publicul vizat provine din țări precum Franța, Germania, Ucraina și Marea Britanie.

Meta a anunțat încă de la începutul anului că va lua măsuri de blocare a răspândirii informațiilor false despre războiul din Ucraina.

Fotografii: Shutterstock

Vezi și VIDEO:
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies