Cum reacționează Florin Piersic când unui spectator îi sună telefonul la teatru

Cum reacționează Florin Piersic când unui spectator îi sună telefonul la teatru
Autor: Dan L. Brumar
Data: 04 Martie 2019
Florin Piersic a dezvăluit pentru PROTV.RO că se înarmează cu multă răbdare înainte de fiecare reprezentație de teatru. Actorul mărturisește că îi e greu să se răzbune pe publicul său.

Actorul joacă în această seară pe scena Teatrului Național din București, în piesa Străini în noapte, regizată de regretatul Radu Beligan. Spectacolul, care se află la a 11-a stagiune, a avut premiera în septembrie 2007. Actorul a dezvăluit că de multe ori a fost întrerupt de telefoanele mobile care sunau în sală și că avut nevoie de multă stăpânire de sine pentru a nu răbufni.

Cred că, dincolo de actul artistic, actorii au o responsabilitate față de publicul din fața lor. Nu poți pedepsi o sală întreagă pentru că unui spectator îi sună telefonul mobil - deși la începutul fiecărei reprezentații sunt anunțuri cu rugămintea de a se închide telefoanele - sau intră în sală după începerea spectacolului. Recunosc însă că astea sunt lucruri foarte neplăcute pentru cei aflați pe scenă. Te străduiești să duci publicul cu tine în poveste și când ești mai în călduri, auzi din rândul întâi un țârâit care nu se mai oprește. Ba chiar mi s-a întâmplat ca respectivul să și răspundă la telefon. Credeți-mă că e nevoie de o mare stăpânire de sine să nu reacționezi neplăcut”, a mărturisit Florin Piersic pentru PROTV.RO. 


Citește și: Florin Piersic, mesaj tulburător pentru toți românii. „Viața trece îngrozitor de repede, n-o irosiți”

Actorul va apărea din nou în fața publicului său, în această seară, în piesa Străini în noapte, pe care a jucat-o de cel puțin o mie de ori. Florin Piersic spune că această piesă are o încărcătură specială pentru el, fiindcă este regizată de marele Radu Beligan. 

„Încă se joacă și mă mândresc cu faptul că acest spectacol, pe care mi l-a propus și regizat maestrul Beligan în anul 2006, se află în a unsprezecea stagiune. La Paris, acolo unde Maestrul l-a vazut, îi avea în distribuție pe Alain Delon și Astrid Veillon. De altfel, la premiera care a avut loc la Opera Națională din București, în 28 septembrie 2007, a fost prezent în sală și autorul Eric Assous, care a dat ulterior următoarea declarație: Privindu-i pe scenă pe actorii români, mi-am rescris piesa

Poate o să vă întrebați, așa cum m-am întrebat și eu nu o dată, cum de are acest spectacol atâta succes? Vă răspund: Oricât ar fi de cinici durii din lumea artistică de astăzi, oamenii au nevoie de căldură, de puțin romantism în viața lor, de normalitate. Sunt spectatori care au văzut piesa - așa cum mi-au mărturisit - și de zece ori. Oamenii vin încărcați de grijile lor de zi cu zi și pleacă acasă unii zâmbind, alții cu lacrimi în ochi, în orice caz cu sufletul plin de emoții. Arta înseamnă frumos, înseamnă Viață și viața nu este doar neorealismul acela plin de mizerie, de promiscuitate și depresie, ne-a spus Florin Piersic.

FULLSCREEN
Cum reacționează Florin Piersic când unui spectator îi sună telefonul la teatru
  • /VIDEO PROTVPLUS.RO


STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO