Decizia fără precedent a Reginei care sfidează protocolul și care-l vizează direct pe Prințul Harry

Decizia fără precedent a Reginei care sfidează protocolul și care-l vizează direct pe Prințul Harry
Citeste mai mult despre: Regina, inmormantare,
Data publicarii: 15 Aprilie 2021
Data actualizare: 15 Aprilie 2021
Sâmbătă, 17 aprilie, are loc înmormântarea Prințului Philip, iar Regina a dat un ordin menit să-l protejeze pe nepotul ei, Prințul Harry.

În momentul în care Prințul Harry a părăsit familia regală și a plecat în Statele Unite, alături de soția sa, Meghan, acesta și-a pierdut titlurile militare. Prin urmare, la înmormântarea bunicului său, el ar fi fost singurul care nu ar fi purtat uniformă. 

Pentru a-l salva pe Harry de o situație jenantă, toți seniorii din familia regală au primit ordin de la Regină să poarte haine de doliu, în loc de uniforme. 

Într-o decizie fără precedent, Regina a interzis tuturor celor din familia regală să poarte uniforma militară tradițională, la slujba de înmormântare a Ducelui de Edinburgh. 

Ducele de Sussex și-a pierdut rolul de căpitan general al Marinei Regale, pe care îl preluase de la bunicul său, la fel cum a pierdut și alte două titluri militare onorifice.  

Harry, care a fost ofițer în armată pentu 10 ani, a fost profund tulburat de această decizie. Acesta ar fi dorit, conform surselor Metro.uk.co, să poarte uniforma albastră pe care a avut-o și la nunta sa cu Meghan Markle din luna mai a anului 2018. 

Pentru familia regală, este o tradiție să poarte uniforma militară la evenimente de acest gen. Harry ar fi făcut notă discordantă cu Prințul Charles, fratele William, Prințul Edward și Prințesa Anne. De asemenea, se pare că Marina nu ar fi privit cu ochi buni ca Prințul Andrew, căzut în dizgrație din cauza relației sale cu pedofilul miliardar Jeffrey Epstein, să poarte uniforma de amiral. 

Foto: Profimediaimages.ro, Getty

Întrebarea Mesei Rotunde cu Radu Constantin: Motivul pentru care și-ar părăsi iubita: ”Visez de 27 de ani la așa ceva”

FULLSCREEN
Decizia fără precedent a Reginei care sfidează protocolul și care-l vizează direct pe Prințul Harry
  • /VIDEO PROTVPLUS.RO


STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies