”Guvernare urât mirositoare”, un reportaj de Rareș Năstase. Duminică, la România, te iubesc!

Guvernare urât mirositoare , un reportaj de Rareș Năstase. Duminică, la România, te iubesc!
Autor: Redactia
Data publicarii: 29 Martie 2019
Data actualizare: 29 Martie 2019
Duminică, de la ora 18:00, la România, te iubesc!, Rareș Năstase ne prezintă haosul din domeniul epurării apelor din România: doar 8% din sate și comune sunt racordate la sistemul de canalizare.

Până la finalul anului trecut, țara noastră avea obligația să introducă rețele de canalizare în toate localitățile cu peste 2.000 de locuitori. Dacă în mediul rural nu acoperim nici măcar 10% din sate și comune, la oraș ajungem la 87%, cu toate că încă mai există orașe mici fără niciun metru de canalizare. Stații de epurare există, și rețele de canalizare, dar zac nefolosite pentru că fie sunt prost făcute, fie oamenii nu se branșează la ele. În tumultul proiectelor de utilități, România a dezvoltat în fapt multă risipă și generează poluare. 

„Degeaba au oamenii stație de epurare și țeavă la poartă dacă au latrină în ogradă și dezastru ecologic în balta din vecinătate, iar ambele ne țin pe loc fruntaș în topuile rușinii, la coada Europei. În orice bordei de la noi găsești un smartphone sau un televizor LED, dar canalizarea rămâne un moft pentru mulți români. Poluăm și iar poluăm pentru că suntem țara cu aceleași condiții de Ev Mediu și la 10 kilometri de București, și pe coclauri izolate, în pustietate. România modernă are pretenții de trai luxos, cu dejecțiile sub nas. Sunt dejecții care ne ajung în organism și ne îmbolnăvesc”, spune Rareș Năstase despre reportajul de duminică, de la ora 18:00.

Fiecare ediție România, te iubesc! este disponibilă integral pe protvplus.ro. Conținutul disponibil pe platforma PRO TV Plus poate fi embed-uit folosind link-ul de iframe din platformă. 

Tu când ai spus ultima dată România, te iubesc?

Toate reportajele pot fi urmărite pe www.romaniateiubesc.stirileprotv.ro.
VIDEO PROTVPLUS.RO


STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies