• PRO TV
  • Legatura neasteptata dintre vocea lui Stephen Hawking si gaurile negre

Legatura neasteptata dintre vocea lui Stephen Hawking si gaurile negre

Legatura neasteptata dintre vocea lui Stephen Hawking si gaurile negre

Vocea fizicianului Stephen Hawking a fost trimisa in spatiu, in ceea ce se doreste a fi „un mesaj de pace si speranta”, scrie agerpres.ro, care citeaza BBC si CNN.

Momentul a avut loc imediat dupa ce urna sa cu cenusa a fost depusa la biserica Westminster Abbey din Londra, iar vocea si cuvintele fizicianului au fost suprapuse peste un colaj muzical semnat de Vangelis. 

Mai precis, vocea lui Hawking a fost transmisa prin satelit catre cea mai apropiata gaura neagra cunoscuta si, potrivit spuselor lui Lucy Hawking, fiica sa, familia a decis sa faca acest gest in contexul in care fizicianul a spus de foarte multe ori ca ar fi vrut sa poata sa mearga in spatiu si sa exploreze Universul in timpul vietii sale.

Lucy a mai spus ca familia fizicianului doreste ca acest gest sa atraga atentia si asupra faptului ca planeta noastra are nevoie de mai multa armonie intre oameni, de mai multa pace, unitate si speranta. 

Hawking a plecat dintre noi in 14 martie, la 76 de ani. Fizicianul a a fost nu numai una dintre cele mai stralucite minti ale tuturor timpurilor, ci si un adevarat model pentru milioane de oameni care aveau nevoie de speranta. El a descoperit la 21 de ani ca sufera de o boala neuro-degenerativa, care l-a tintuit intr-un scaun cu rotile pentru tot restul vietii. Insa viata lui Hawking nu e despre boala pe care a avut-o, ci despre reusitele extraordinare pe care le-a avut, in ciuda faptului ca medicii i-au spus ca o sa moara pana in 22 de ani. 

In cartea sa, „Scurta istorie a vietii mele”, Hawking scria: ,, Primele mele cercetari au aratat ca relativitatea generala clasica isi pierde valabilitatea in singularitatile de la big bang si din gaurile negre. Mai tarziu am aratat ca teoria cuantica poate prezice ce se intampla la inceputul si la sfarsitul timpului. A fost minunat ca am ramas in viata si ca am facut cercetari de fizica teoretica. Sunt fericit ca am contribuit cu ceva la intelegerea universului.”

Noi toti ar trebui, poate, sa recunoastem mai des ca intamplarea si sansa pot fi si foarte blande, bune si generoase cu noi, chiar si atunci cand nu pare ca sunt. 

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni