• PRO TV
  • Localnicii din Crevedia, protest față de intenția construirii a două incineratoare de cadavre de pui în comună

Localnicii din Crevedia, protest față de intenția construirii a două incineratoare de cadavre de pui în comună

Localnicii din Crevedia, protest față de intenția construirii a două incineratoare de cadavre de pui în comună

Locuitorii comunei Crevedia sunt descumpăniți după tragedia care a zguduit localitatea sâmbătă seară, însă exploziile de la stația GPL nu sunt singurele care le accentuează sentimentul de nesigutanță. Pe raza comunei se pregătește construirea unor incineratoare de cadavre de animale, provenite de la fermele de pui din localitate.

Crevedia este în continuare un „butoi de pulbere”. Comunitatea locală nu și-a revenit din șocul produs de exploziile de la stația GPL din localitate, însă acum trebuie să lupte pe mai multe fronturi pentru a forța autoritățile să ia măsuri pentru protejarea sănătății și vieții membrilor săi.

Încă în stare de șoc după exploziile de sâmbătă seară, localnicii din Crevedia s-au mobilizat pe Facebook pentru a ieși în stradă în cursul zilei de luni. Motivul? Primăria din localitate organizează o dezbatere publică ce vizează consultarea populației în vederea construirii a două incineratoare de cadavre de pui pe raza comunei.

Incineratoarele urmează a fi construite de societatea Vitall SRL, care deține un punct de lucru la Crevedia – ferme de pui de carne. Conform memoriului de prezentare, societatea are nevoie de două incineratoare pentru a neutraliza deșeurile de origine animală rezultate din activitatea fermelor.

Locuitorii comunei nici nu vor să audă de așa ceva, temându-se de poluarea și mirosurile rezultate din activitatea de ardere.

Fără incineratoare de cadavre! Crevedia își plânge morții din explozie, iar ei o dau înainte cu avizarea incineratoarelor de cadavre de la Fermele Crevedia.

Luni, ora 15.30, are loc dezbaterea pentru acest proiect, unde vor fi reprezentanți ai Primăriei Crevedia, Fermelor Crevedia și Agenția Națională pentru Protecția Mediului. Și presa!”, sună un anunț de mobilizare postat pe Facebook.

Conform companiei care deține fermele de păsări, activitatea de ardere a cadavrelor de păsări va genera gaze arse cu potențial poluant: pulberi, oxizi de azot, oxizi de sulf și monoxid de carbon.

Totodată, susține compania, incineratoarele vor avea camere de postcombustie (secundare), cu rolul de a neutraliza gazele de ardere rezultate ȋn urma incinerării deşeurilor din camerele de ardere, „prin retenţia acestor gaze timp de minimum două secunde la o temperatură de peste 850 de grade Celsius. Arzătoarele folosite pentru ambele camere de ardere utilizează combustibili lichizi sau gazoși, cu emisii reduse de NOx”, se arată în memoriul de prezentare atașat proiectului.

Fotografii: Agerpres/Inquam Photos Octav Ganea/Google Maps

Vezi și VIDEO:

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni