Meghan și Harry, susținători ai comunității gay, printr-un mesaj emoționant: ”Iubirea e iubire”

Meghan și Harry, susținători ai comunității gay, printr-un mesaj emoționant: Iubirea e iubire
Citeste mai mult despre: luna Pride, Harry, Meghan Markle,
Data publicarii: 04 Iunie 2019
Data actualizare: 04 Iunie 2019
Pentru a marca începutul lunii Pride, Ducele și Ducesa de Sussex au postat pe contul lor de Instagram un colaj de imagini, care includ și fotografia unei femei transgender care a fost ucisă luna trecută.

Cuplul regal a marcat, prin această postare, începutul lunii Pride, care recunoaște impactul și importanța comunității LGBT în toată lumea. Muhlaysia Booker, femeia transgender ucisă, apare în colțul din stânga sus din colajul de nouă imagini. 

Citește și: Prințul Harry și Meghan Markle și-au făcut cont de Instagram. Care e prima lor postare

”Luna aceasta, îi sărbătorim pe cei care sprijină comunitatea LGBTQ plus - pe cei tineri și în vârstă, pe familiile și prietenii lor, pe cei care cunosc trecutul și care speră la un viitor mult mai permisiv”, au scris Ducele și Ducesa de Sussex pe Istagram. ”Suntem alături de voi și vă sprijinim. Pentru că este foarte simplu: Iubirea este iubire”.

Booker (22 de ani) a fost găsită împușcată mortal anul acesta, pe 18 mai, pe o stradă din Dallas, Texas.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by The Duke and Duchess of Sussex (@sussexroyal) on

Harry și Meghan nu au menționat-o pe Booker în postare, dar colajul de imagini include o fotografie a prințesei Diana, mama lui Harry, stând alături de un pacient pe patul de spital. Momentul a fost decisiv în schimbarea opiniei publice cu privire la HIV/SIDA.

Într-un interviu mai vechi, Harry vorbea despre această scenă. ”În acel moment, când a dat mâna cu acel bărbat de 32 de ani care avea HIV, în fața camerelor de luat vederi, ea știa exact ce face”, a spus fiul cel mic al Dianei. ”Ea își folosea poziția de Prințesă de Wales - cea mai faimoasă femeie din lume - pentru a provoca oamenii să se educe, să găsească în ei  compasiune și să sară în ajutorul celor care au nevoie în loc să-i îndepărteze din viața lor”. 

Pe 2 iunie 2000, președintele Bill Clinton a declarat luna iunie ”luna Pride pentru gay și lesbiene” pentru a comemora revoltele din Manhattan din 1969. Pe 1 iunie 2009, președintele Barack Obama a extins această comemorare, declarând iunie drept ”luna Pride pentru lesbiene, gay, bisexuali și transgenderi”.

Foto: Instagram, Getty

Vezi și: Top ținute Meghan Markle

VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies