Nicolae al României, despre Regina Maria: ”A fost o doamnă foarte curajoasă și foarte legată de popor”

Nicolae al României, despre Regina Maria:  A fost o doamnă foarte curajoasă și foarte legată de popor
Citeste mai mult despre: Printul Nicolae, documentar, Regina Maria,
Data: 28 Noiembrie 2018
Nicolae al României vorbește despre documentarul ”Maria - Inima României”, care va fi difuzat pe 1 Decembrie, la 18:00, pe PRO TV.

Pe 1 Decembrie, de la ora 18.00, PRO TV difuzează un documentar excepțional despre viața Reginei Maria, stră-străbunica lui Nicolae al României. 

Maria Alexandra Victoria de Saxa-Coburg și Gotha, Little Missy, cum era poreclită cu afecțiune în familie, s-a născut pe 29 octombrie 1875 în comitatul Kent, Anglia. Aceasta era cea mai mare fiică a Ducelui de Edinburgh, Alfred Ernest Albert de Saxa-Coburg și Gotha, și a ducesei de Rusia, Maria Alexandrovna Romanov, fiica Țarului Alexandru al II-lea al Rusiei. 

Maria a devenit Regină a României o dată cu urcarea pe tron a soțului ei, Principele Ferdinand, la 11 octombrie 1914, după moartea Regelui Carol I. 

Alături de Ferdinand, Regina Maria a avut șase copii: Carol al II-lea, cel care va deveni Regele României, Elisabeta (Regina Greciei), Maria (Regina Iugoslaviei), Principele Nicolae, Ileana (Arhiducesa Austriei) și Principele Mircea. 

Fiul ei cel mare, Carol al II-lea, a avut un fiu, Mihai, ultimul rege al românilor și bunicul principelui Nicolae al României. 

De curând, Nicolae al României a vizionat, în avanpremieră, documentarul excepțional, produs de John Florescu, ”Maria - Inima României”, care va putea fi vizionat de 1 Decembrie, la PRO TV.

În sfârșit avem ceva filmat, un film pe care putem să-l arătăm tinerilor. Noi trebuie să le reamintim ce s-a întâmplat în trecut și din asta să-i învățăm și să facem pași spre un viitor mai bun.  

A fost o doamnă foarte curajoasă și foarte legată de popor și de țară. Și asta a făcut o mare diferență pentru ea. Mai ales când a fost la Paris, a luptat foarte bine pentru România și pentru popor”, a declarat Nicolae al României pentru protv.ro.

Foto: Getty
Vezi episoade in intregime pe

STIRILEPROTV.RO

Mai mult pe STIRILEPROTV.RO