(P) 3 motive să cumperi piese auto din dezmembrări

(P) 3 motive să cumperi piese auto din dezmembrări
Data: 14 Octombrie 2019
Piesele auto sunt mereu expuse defecțiunilor, mai ales în condițiile unei infrastructuri precum cea din România.

Asfaltul de proastă calitate, gurile de canal și gropile pot fi obstacole permanente, pe care nu le poți evita tot timpul. Astfel, pe termen lung, există șansa ca mașina ta să prezinte semne de uzură și să necesite anumite schimbări la nivelul pieselor. Dacă discutăm despre consumabile, precum uleiul de motor, acestea trebuie cumpărate noi și nu pot fi reutilizate.

În schimb, elementele ce țin de interior ori de caroserie, dar și anumite componente mecanice, pot fi achiziționate de la magazinele de dezmembrări auto. Chiar dacă denumirea poate suna destul de neprietenoasă, aceste magazine oferă de multe ori produse de foarte bună calitate și potrivite exact modelului de mașină pe care o conduci. Poți achiziționa piese de dezmembrări în Constanța, București, Timișoara, Iași sau în oricare altă localitate din România. De ce ar trebui să cumperi de la dezmembrări, atunci când ai nevoie de o piesă auto? 

Prețuri foarte avantajoase

Ce înseamnă, concret, o piesă auto de la dezmembrări? Piesele vândute la acest tip de magazine sunt componente care au făcut parte din autoturisme care au fost scoase din uz și dezasamblate, întrucât nu mai erau funcționale. Totuși, dacă unei mașini i s-a defectat motorul, nu înseamnă că portierele, jantele ori piesele mecanice nu mai sunt utile. Ele pot fi reutilizate pe alte autoturisme, iar tocmai pe acest aspect mizează și comercianții lor. Piesele sunt originale și sunt vândute în regim second hand, la prețuri mult mai bune decât cele din magazinele obișnuite.

Astfel, dacă ai de schimbat o portieră sau un geam, ai șanse foarte mari să găsești componente originale în magazinele de dezmembrări, iar prețul lor să fie unul mult mai bun decât al unor piese aftermarket, de calitate mai slabă, dar care sunt noi. În plus, nu trebuie să pierzi din vedere faptul că doar pentru că sunt considerate second hand în piață, nu înseamnă că piesele de la dezmembrări prezintă semne de uzură sau sunt defecte în vreun fel.

Pe lângă acest aspect, dacă ai alege să achiziționezi o portieră sau o capotă nouă, de pildă, există șansa foarte mare să nu găsești exact culoarea de care ai tu nevoie, iar legea te obligă ca mașina să respecte culoarea înscrisă pe talon. În schimb, magazinele de dezmembrări prezintă o varietate de piese foarte mare, iar șansele ca tu să găsești o componentă exact de culoarea de care ai nevoie sunt destul de ridicate. Vei scuti o nouă sumă importantă de bani, pentru că nu va mai trebui să vopsești elementul. 

Piese originale, de calitate

Foarte multe dintre piesele vândute de magazinele auto drept noi sunt piese care nu sunt originale. Altfel spus, dacă ai o mașină produsă de brandul X și vrei să îi înlocuiești luneta, sunt șanse foarte mici să cumperi din magazin versiunea originală, întrucât prețul acesteia poate fi copleșitor. Astfel, vei ajunge să recurgi la replici, care pot fi de proastă calitate și de o durabilitate redusă. Alternativa dezmembrărilor îți poate oferi șansa de a găsi o lunetă scoasă de pe un autoturism cu același model ca cel pe care îl conduci, care să se potrivească perfect și să fie nouă. Vei avea garanția originalității și nu vei plăti o sumă exorbitantă. 

Ți se oferă factură și garanție

Dacă nu ești convins de calitatea pieselor de la dezmembrări, atunci poate că te va determina să apelezi la ele posibilitatea de a obține factură fiscală și garanție pentru ceea ce cumperi. Magazinele care comercializează astfel de componente nu le vând înainte de a le cerceta și de a se asigura că ele sunt în stare de funcționare și pot fi utilizate de noii proprietari. Tocmai de aceea, magazinele își asumă oferirea de garanție, iar tu poți oricând să primești banii înapoi, dacă vei constata că piesa pe care ai cumpărat-o nu este în stare de funcționare sau nu corespunde cu descrierea inițială.

Magazinele de dezmembrări oferă piese auto originale, la prețuri bune, iar garanția pe care ți-o pun la dispoziție te va face să nu ai vreo problemă în cazul în care componenta nu se ridică la nivelul așteptărilor. 
VIDEO PROTVPLUS.RO


STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO