(P) Bucătăriile clasice – simplitate, eleganță și funcționalitate, cu foarte puțin efort

(P) Bucătăriile clasice ndash; simplitate, eleganță și funcționalitate, cu foarte puțin efort
Autor: Redactia
Data publicarii: 02 Septembrie 2019
Data actualizare: 02 Septembrie 2019
Loc de gătit, loc de servit masa, loc de interacțiune cu prietenii la o cafea sau la un ceai – bucătăria a devenit cu timpul un spațiu foarte versatil, nemaifiind destinat doar gătitului.

Trebuie să recunoaștem faptul că, indiferent dacă vorbim despre bucătării clasice, moderne sau despre cele cu un aer vintage, acestea au devenit centrul locuinței, în jurul căruia se învârte întreaga activitate a proprietarilor. Așadar, amenajarea cu mult bun gust, în mod funcțional și practic, a acestui spațiu devine absolut necesară. Cum simplitatea și eleganța au fost mereu atractive, guvernând adesea industria modei, a make-up-ului și chiar domeniul design-ului interior, aceste trăsături se regăsesc și astăzi în cele mai frumoase și organizate bucătării clasice.

Caracteristicile unei bucătării clasice

Clasic nu înseamnă monoton sau plictisitor. Din contră, clasic înseamnă stilat, rafinat și remarcabil. O bucătărie clasică nu va fi cu nimic mai prejos decât una modernă, însă pentru a avea efectul vizual dorit, aceasta trebuie să se regăsească în armonie cu restul locuinței. Cu alte cuvinte, același stil clasic trebuie să domine la nivelul întregii case.

Revenind la spațiul devenit central, bucătăria vintage, așa cum mai este considerată cea clasică, acesta poate fi recunoscut după următoarele caracteristici:

  • rontul casetat cu aspect ușor învechit;
  • cornișă abundentă, atent concepută;
  • pilaștri atent desenați;
  • culori foarte deschise sau inspirate din natură (maro natural);
  • influențe rustice, tradiționale sau chiar regale, dar cu aspecte moderne în același timp;
  • poziționarea ustensilelor de gătit la vedere, în zona de lucru;
  • blat din laminat, quartz sau marmură cu finisaje texturate;
  • utilizarea altor elemente decorative sau funcționale în același stil rustic, clasic.

 

Funcționalitatea unei bucătării vintage – mobilă inteligent compartimentată și electrocasnice de ultimă generație

Dincolo de latura estetică, o bucătărie vintage trebuie să fie, ca de altfel orice alt model de bucătărie, perfect funcțională, practică și foarte bine gândită din punct de vedere al organizării.

Spațiul de luat masa, zona de gătit sau insula din mijlocul încăperii trebuie să permită accesul ușor la ustensile și la ingrediente, fără a determina apariția deteriorărilor. Pentru ca toate acestea să fie posibile, prima și cea mai importantă regulă în ceea ce privește mobilarea bucătăriei este alegerea corpurilor complet asamblate din fabrică. Rezistența acestora nici nu poate fi comparată cu a celor care trebuie asamblate acasă. Durata de exploatare este și ea net superioară, iar acest avantaj este esențial mai ales într-un spațiu cum este bucătăria, unde activitatea este aproape mereu în toi.

Mobila pentru o bucătărie clasică este deci o combinație reușită între influența stilului rustic, tradițional, funcționalitatea deplină, organizarea ingenioasă și estetica plăcută, rafinată, dar modernă totodată. În ceea ce privește electrocasnicele, există două mari variante: alegerea celor clasice, ce mențin armonia în încăpere, sau a celor cu mai mult inox sau suprafață de sticlă, ce oferă un plus de rafinament, dar fără a estompa efectul clasic. Indiferent de alegere, este important ca acestea să fie de ultimă generație, contribuind astfel la transformarea timpului petrecut în bucătărie în nenumărate momente frumoase.

KUXA studio– soluții moderne de depozitare și organizare a spațiului din bucătărie

Dispunând de o echipă compusă din designeri foarte bine pregătiți, echipă tehnică și montatori cu vastă experiență în domeniu, gata să ofere rapid cele mai pertinente răspunsuri, KUXA studio poate fi locul unde vei găsi bucătăria ideală.

Pe kuxa.ro, compania îți prezintă o gamă impresionantă de modele de bucătării de lux, atât clasice, cât și moderne, în care se poate observa cum mobilierul se îmbină într-un mod armonios cu electrocasnicele inovative, iar elementele de decor contribuie la crearea unor spații demne de revistele de design interior. Important de știut! KUXA studio ține cont de părerile clienților săi, de aceea aceștia au la dispoziție trei formulare de feedback, cu ajutorul cărora compania reușește să-și îmbunătățească în mod continuu serviciile oferite.

„Îi lăsăm pe clienți, pe cei pentru care activitatea noastră are sens, să vorbească despre noi. Vocea lor este mai puternică decât a noastră, credibilitatea lor este mai mare. Votul lor de încredere este foarte important pentru noi.” – aceasta este filosofia pe care se bazează KUXA studio. Astfel, clienții sunt foarte mulțumiți de faptul că ideile le sunt ascultate, luate în calcul, iar întrebările lor primesc răspunsuri clare, cu foarte mult calm și răbdare.

Așadar, dacă îți dorești o bucătărie clasică, realizată cu foarte mult bun gust, cu finisaje perfecte și cu o durată de viață foarte mare, ia legătura cu consultanții KUXA studio.
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies