(P) Concierge Medical Intermedicas desființează granițele aducând medici de excelență din străinătate

(P) Concierge Medical Intermedicas desființează granițele aducând medici de excelență din străinătate
Data publicarii: 28 Aprilie 2021
Data actualizare: 28 Aprilie 2021
Diagnosticul corect urmat de cea mai bună soluție terapeutică, mai ales în cazurile medicale complexe, este poate cea mai grea luptă pe care o poate duce medicul alături de pacient.

Un studiu efectuat în 2017 de Concierge Medical Intermedicas, prima clinică din România specializată în servicii medicale de second opinion, arată că 60% dintre pacienții români au primit un diagnostic sau tratament greșit cel puțin o dată. Medicina, deși o ramură profund stiințifică, implică și aspecte ce țin de factorul uman și interpretare. Așa se pot explica și unele divergențe de opinii ce apar în rândul medicilor odată cu analizarea unor rezultate și stabilirea unui diagnostic.

Programul Visiting Professors: excelența medicinei internaționale adusă în România

Proiectul își propune să ofere pacienților români oportunitatea de a beneficia de expertiză medicală internațională din partea unora dintre cei mai renumiți medici la nivel european și global, a căror carieră se leagă de România.

Disponibilitatea medicilor internaționali de a trata pacienți români este impresionantă. Consultațiile se desfășoară online sau chiar la cabinet, în funcție de programul de vizite în România al fiecărui medic. Cadrele medicale care oferă consultații în cadrul Concierge Medical Intermedicas sunt stabilite în țări precum SUA, Germania, Austria, Olanda sau Italia, însă nu au putut să renunțe la atașamentul față de țara noastră. Fie că România este țara natală a medicilor, locul în care și-au obținut diploma sau în care au desfășurat diverse proiecte, aceștia au decis să continue să își aducă aportul la bunăstarea pacienților români, indiferent în ce colț al lumii se află.

Telemedicina: noua formă a consultațiilor moderne

Pandemia a redus la minimum vizitele la medic, iar contextul actual constrânge pacientul să se rezume la opinia unui singur specialist, telemedicina este un aliat de nădejde în tratarea și depistarea oricărei boli. Deși conceptul este nou și devierea de la ”normalul” cu care suntem obișnuiți poate aduce cu sine scepticism, telemedicina pune în evidență o altă față a medicinei care prezintă o serie de beneficii incontestabile.

Dr. Elizabeta Popa: oncologie 

Citește mai multe pe stirileprotv.ro
alte stiri...
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies