(P) Importanța domeniului și a unui hosting de calitate pentru un site

(P) Importanța domeniului și a unui hosting de calitate pentru un site
Autor: Redactia
Data publicarii: 16 Mai 2019
Data actualizare: 16 Mai 2019
Prezența pe Internet a oricărei companii este o ocazie foarte bună de a ajunge la clienți cât mai mult posibil și, în același timp, simplă pentru ei.

Crearea unui site crește prestigiul companiei și permite clienților să-și crească nivelul de încredere față de produsul sau serviciul dvs.

Când proiectul se află în stare inițială, factorii care sunt cei mai prezenți sunt cei legați de design, deoarece primele impresii contează. De asemenea, este important conținutul care va apărea. Acesta trebuie să fie dinamic, interesant și atractiv. Dar, în plus, trebuie să țineți cont de importanța domeniului și hosting-ului de calitate pentru site. 

Ce sunt domeniul și hosting-ul?

Când vorbim despre un domeniu sau de numele domeniului, ne referim la numele care identifică un site. Adică, ar fi echivalentul pe Internet al sediului fizic al afacerii. 

Domeniul vă va permite să identificați brand-ul dvs. pe Internet, deoarece acesta va fi numele prin intermediul căruia toată lumea vă va cunoaște. Se obține printr-o rezervare sau înregistrare de domenii care va fi periodic reînnoită.

Pe de altă parte găzduire web se referă la serviciul care permite stocarea de informații, imagini, videoclipuri sau orice conținut accesibil prin intermediul site-ului. Explicată într-un alt mod, atunci când cineva scrie adresa dvs. de domeniu, se conectează direct cu serverul dvs. web  unde este găzduită pagina dvs. Acest server descarcă fișierele astfel încât acestea să poată fi afișate pe ecran.

Sfaturi pentru o bună alegere a domeniului dvs.

Începând cu domeniul, alegerea dvs. va afecta întreaga dvs. viață pe Internet, de aceea este important să faceți o alegere bună. Prin urmare, este bine să știți câteva sfaturi în acest sens:

În cazul în care proiectul pornește de la zero, în primul rând trebuie să vă fie foarte clar care va fi obiectivul exact al nișei dvs. pentru a alege un nume adecvat.

Este bine să fie ușor de memorat și de ținut minte. Deși există întotdeauna excepții care fac ca numele ideal să fie foarte lung, un nume scurt este mult mai ușor de memorat, de scris și căutat.

Dacă doriți să obțineți o poziționare bună, este bine să aveți grijă de cuvintele cheie care conțin numele dvs. de domeniu, adică cu acei termeni pe care doriți să îi găsiți.

Pe cât posibil, cumpărați cele mai competitive extensii (.com, .ro, .org, .eu) astfel încât nimeni să nu poată profita de numele dvs. cu o altă extensie.

Factori care depind de hosting

Găzduirea, adică locul unde va fi găzduit domeniul și tot conținutul site-ului dvs. sunt mult mai importante decât par, deoarece factori importanți precum aceștia depind de alegerea dvs.:

Performanța web, care afectează viteza de încărcare. Unele motive pot fi locația serverului sau hard disk-ului pe care l-ați instalat. De aceea este important să alegeți un hosting de calitate.Trebuie să garanteze resurse și viteză de încărcare decentă.

Poziționarea în motoarele de căutare, deoarece codurile de eroare ale serverului dăunează strategiei SEO.

Obțineți rapid soluții pentru a rezolva incidente care pot apărea la un moment dat.

Evitați posibilele atacuri informatice, din acest motiv este important ca firma de hosting să ofere măsurile de securitate adecvate.

Importanța hosting-ului și a domeniului pentru site-ul dvs., prin urmare, este esențială. Acestea sunt deciziile asupra cărora trebuie să meditați și pe care trebuie să le cântăriți cu atenție, pentru a evalua toți factorii. 

Dacă aveți nevoie de o firmă de hosting care să ofere servicii de hosting variate și de cea mai bună calitate, Claus Web este alegerea perfectă, întrucât este partener acreditat ROTLD și EURid pentru înregistrare domenii.ro și domenii.eu.  Claus Web oferă de peste 14 ani servicii profesionale de găzduire web, hosting reseller, servere web, dar siguranță și stabilitate. Cu alte cuvinte, este soluția unui hosting de calitate de care merită să țineți cont. 
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies