(P) Obiective turistice Sharm El Sheikh

(P) Obiective turistice Sharm El Sheikh
Autor: Redactia
Data publicarii: 16 August 2019
Data actualizare: 16 August 2019
Până în 1968, Sharm el-Sheikh nu a fost decât o comunitate liniștită de pescari. 

Dar în ultimii ani, a devenit una dintre cele mai populare stațiuni pe plajă din Egipt, cu turișți care vin din toate părțile lumii. Vara este foarte călduroasă, în timp ce iarna este plăcută și caldă, Sharm rămâne destinația din fruntea Peninsulei Sinai. Doar alegeți aceste lucruri fantastice de făcut și de văzut!

Aceasta este, de asemenea, una dintre cele mai bune destinații ale Egiptului, dacă doriți doar să va plimbați pe plajă și este ideală pentru vacanțele în familie, datorită facilităților excelente oferite. Indiferent dacă sunteți aici pentru nisip sau pentru viață la mare, Sharm el-Sheikh este o alegere excelență pentru o vacanță pe plajă, Planifică-ți călătoria cu lista noastră cu principalele atracții și lucruri de făcut în Sharm el-Sheikh.

Sharm el Sheikh este de o frumusețe rară, iar localizarea sa cântărește greu în decizia unui turist de a-și petrece vacanța aici. Situată între Muntele Sinai și Marea Roșie stațiunea are o poziție excepțională și datorită acestui fapt, orice turist ajuns aici se întâlnește cu peisaje splendide. Mai mult decât atât Orașul Păcii – după cum mai este recunoscut la nivel global – este gazda multor conferințe pacifiste drept pentru care și-a câștigat numele mai sus amintit.

Sporturi acvatice

Fără îndoială, Sharm el-Sheik este Mecca pentru sporturile nautice. Pune-ți echipamentul și poți face un tur al coralilor din Egipt. Fundul Marii Roșii este plin cu vase naufragiate și apele sale au parte din cea mai diversă viață marină din lume. Puteți încerca, de asemenea, kite surfing, ski nautic și windsurfing. Și nu va faceți griji dacă nu sunteți un înotător bun - excursiile cu barcă cu fund de sticlă sunt disponibile în orice moment în Sharm el-Sheikh!

Ras Mohamed Național Park

Situată în vârful sudic al Sinaiului, această rezervație naturală se întinde pe 480 de kilometri pătrați. Te vei îndrăgosti absolut de loc în momentul în care vei ajunge acolo pentru deșerturile sale neatinse, plajele cu nisip alb și locurile pentru scufundări și snorkelling cu unele dintre cele mai exotice specii de peșți (Jackfish Alley, Anemone City și multe altele), completate de 1.000 de specii marine, 150 de crustacee diferite și familii de broaște țestoase care înoată la suprafață.

Na’ama Bay

Golful Na’ama este centrul atracțiilor din Sharm el-Sheikh. Dacă vreți o zi distractivă și relaxată pe plajă, aproape de toată acțiunea, luați în considerare să va petreceți zilele de plajă aici. Eșți mai probabil să simți o atmosfera mediteraneană decât una egipteană, dar multe persoane se îndreaptă spre Na’ama, deoarece oferă echilibrul perfect de relaxare și plăcere.

Aqua Blue Water Park

Dacă mergi în vacanță cu cei mici, petrecerea unei zile la Aqua Blue este perfectă. Situat în Hadaba, acest paradis al apei garantează o zi plină de distracții pentru toată lumea. Cu cele 44 de tobogane și jocuri de apă și 9 bazine, parcul acvatic vă va asigura că va veți crește adrenalină. Tobogane precum Kamikaze și Black Hole îți vor crește pulsul, iar copiii sub 12 ani vor găsi o gamă de tobogane mai mici doar pentru ei.

Star Gazer Night

Nu puteți părăși Sharm el-Sheikh fără să fi experimentat măcar o dată o excursie noaptea pentru a vedea cerul. Această va fi o seară fabuloasă, cu distracție pentru toate vârstele. Vei pleca spre deșert, unde vei experimenta ospitalitatea tradițională beduină. Seara începe cu o sărbătoare egipteană într-un cort cu lumânări. Pe măsură ce soarele apune complet, ghidul tău te va duce către niște telescoape enorme, toate puse la dispoziție pentru a privi spre cerul limpede, chiar pe Calea Lactee.

Turișții din Sharm el Sheikh vin aici în fiecare an atrași de condițiile excepționale pe care întreagă stațiune le oferă. Pe lângă terenuri impresionante de golf, ai posibilitatea să practici și multe alte sporturi precum tenis de câmp, fotbal și în mare parte cam orice îți doreșți. Trebuie să amintim și de prezența cazionurilor, însă cum totul are o limita, dacă eșți jucător înrăit cel mai bine este să te tii departe de aceste locuri măcar în perioada șederii, deoarece există riscul să omiți toate celelalte minunății pe care le vei întâlni prin zonă.

De departe unul dintre cele mai atractive locuri pentru turisti este reprezentat de școlile care te învață să faci scufundări. Fiind o zona populată intens cu recife de corali este păcat să nu explorezi lumea subacvatică pentru a vedea chiar tu asemenea minunății ale naturii. Nu trebuie să-ți faci griji foarte mari dacă este prima dată când te scufunzi pentru că aici vei primi toate indicațiile necesare. Mai mult decât atât, în Sharm el Sheikh marea este pusă la loc de cinste, așadar după o plimbare prin stațiune poți lua masă pe un vapor ce face excursii în larg sau la una din terasele și restaurantele deschise aproape peste tot, încercând mâncarea cu specific tradițional.

Tarabele mici sau mari precum și centrele comerciale te invită să le calci pragul și să pleci de acolo măcar cu două trei sacoșe în plus. Cei dragi care au rămas acasă merită și ei un suvenir frumos, așadar nu pierde vremea și cumpără-le o amintire.

Dintre toate obiectivele turistice cel mai important este, fără indoaiala, Muntele Sinai care străjuiește întregul loc precum un jandarm aflat în serviciu. În cazul în care îți doreșți poți să faci fel de fel de drumeții pe acest munte, poți afla poveșți incredibile și te poți afla în situația de a face niște fotografii cum rar mai găsești.

În ceea ce privește drumul nu încape îndoială că singură metodă este reprezentată de avion, așadar fă-ți rezervarea din timp pentru a plăti mai puțîn pe bilete și a avea mai mulți bani de cheltuit la destinație. Cazarea nu reprezintă o problemă, deoarece rețeaua hotelieră impecabilă existența aici te va mulțumi cu siguranță chiar dacă eșți un client foarte pretențios în ceea ce privește masa sau locul de dormit. Prin urmare o vacanță în Sharm el Sheikh este ceva ce mulți își doresc, însă puțini au ocazia de a merge acolo pentru că nu toată lumea are ambiția necesară de a păși în paradis. 
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies