(P) Ochelari de soare care nu se vor demoda niciodată

(P) Ochelari de soare care nu se vor demoda niciodată
Data: 16 August 2019
Ochelarii de soare sunt un accesoriu obligatoriu, iar strălucirea razelor soarelui nu mai este de mult o condiție ce trebuie îndeplinită pentru a putea fi purtați. 

Au devenit o afirmație de stil, aduși la rang de cult datorită culturii pop. Cine poate uita ochelarii lui Jackie O, la coborârea din avionul Air Force One, sau perechea de lentile Aviator purtată de Tom Cruise în Top Gun? Ochelarii de soare spun multe despre stilul persoanei care îi poartă, iar unele modele s-au dovedit a fi nemuritoare, pentru că moda mereu schimbătoare nu le-a decăzut din top. Este recomandat să investești într-o pereche de ochelari de calitate, cu filtre împotriva razelor UV și ale căror lentile să nu îți obosească ochii. Pentru a te ajuta să găsești perechea perfectă pentru tine, în rândurile de mai jos vei găsi cinci modele ce nu se vor demoda niciodată și te vor transforma într-o apariție care întoarce capete.


Ochelarii de soare Ray-Ban

Prezente pe podiumurile celor mai cunoscute săptămâni de modă din orașele lumii, dar și în editorialele de fashion ale celor mai titrate reviste glam, perechile de ochelari de soare Ray-Ban susțin un stil nemuritor, care nu va ieși niciodată din trend. Fie că optezi pentru lentile de tip Aviator, sau pentru clasicii Wayfarers (lentile trapezoidale cu rame groase), deveniți celebri grației actriței Audrey Hepburn în filmul Breakfast at Tiffany’s, ochelarii Ray-Ban oferă un plus de stil și eleganță oricărei ținute. Îi poți purta la o plimbare lejeră prin oraș, sau pe plajă, dar și la evenimente mai formale, de tip cocktail, în aer liber.

Ochelarii Clubmaster

Pe locul trei ca popularitate, în urma modelelor Aviator și Wayfarer, ochelarii de soare de tip Clubmaster au început să câștige teren datorită lui Malcom X, un bine cunoscut activist al drepturilor umane, care purta acest tip de ramă cu lentile cu dioptrii în anii ‘60. Modelul este caracterizat de o ramă groasă în partea de sus, care definește linia sprâncenelor, și care este întreruptă în partea de jos a lentilelor. 

Ochelarii de tip Cat-eye

După cum sugerează numele lor, acest tip de ochelari de soare amintește de forma ochilor de pisică, astfel atribuind un aer șic purtătorului. Proiectată pentru lentile cu dioptrii, această ramă a devenit atât de populară spre finalul anilor ‘50 (fiind alegerea actrițelor de la Hollywood, printre care Grace Kelly și Elizabeth Taylor), încât a început să fie folosită și pentru ochelari de soare. De aici s-a inspirat, inițial, modelul Wayfarer, în încercarea de a deservi și un public masculin, întrucât modelul Cat-eye este dedicat femeilor, datorită unghiurilor și formelor incitante.

Ochelarii Lennon

Popularizați de către John Lennon, legenda muzicii rock britanice (membru al grupului The Beatles), acest model de ochelari presupune o pereche de lentile perfect rotunde, închistate în rame subțiri. Deveniți un simbol al mișcării hippie, după moartea celebrului artist, ochelarii Lennon exprimă o libertate în gândire, o acceptare universală a diferențelor dintre culturi și o ideologie ce susține pacea atât în interior, cât și în exterior. Au rămas un model mereu în tendințe, pentru că au trecut de limita modei, devenind o afirmație conceptuală de gânduri și idei.

Ochelarii de soare Lolita

Lentilele în formă de inimă au devenit un accesoriu indispensabil după premiera filmului Lolita (1962), în care eroina purta o astfel de pereche de ochelari cu rame de un roșu aprins. În anii ‘90, predilecția pentru acest tip de rame a început să dispară, însă a fost readusă în lumina reflectoarelor de către Madonna și de membrele trupei Spice Girls. După anii 1990, ochelarii de soare Lolita sunt o modalitate de a exprima gingășia feminină, combinată cu puterea de seducție, ceea ce îi face un accesoriu ce nu se va demoda prea curând.

Acestea au fost cele mai celebre cinci modele de ochelari de soare, care au rămas în top indiferent de schimbările prin care a trecut moda. Cu siguranță ți se potrivește de minune unul dintre ele, așa că nu mai aștepta și ia-ți o pereche de ochelari care vor fi în tendințe și peste zece ani!
Românii talentați stau pe

VIDEO PROTVPLUS.RO


STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO