Prajitura magica se numara printre cele mai simple si mai gustoase deserturi, iar in urma cu putin timp a revenit in preferintele internautilor. Nu e nimic de mirare: nici ingredintele nu sunt pretentioase si nici nu trebuie sa stapanesti vreo tehnica anume in arta desertului.
Iata de ce ai nevoie:
Secretul acestei prajituri consta in faptul ca nu trebuie decat sa amesteci cele sapte ingrediente, iar in scurt timp vei avea parte de desertul mult dorit. In cuptor, acest aluat se separa singur si formeaza trei straturi cu texturi si aspecte diferite.
Urmatorul pas dupa amestecarea ingredientele este sa incalzesti cuptorul la 160 de grade si sa ungi tava cu putin ulei.
Mod de preparare:
Separa albusurile de galbenusuri si bate albusurile pana se transforma intr-o spuma tare. Apoi amesteca galbenusurile cu zaharul, untul si esenta de vanilie, adauga si faina in ploaie si amesteca bine.
Adauga laptele incet si amesteca pana obtii un aluat omogen. Adauga albusurile in asa fel incat sa nu strici structura aerisita obtinuta. Urmatorul pas este sa torni aluatul in tava unsa si sa il lasi in cuptor pentru 40-50 de minute.
La final pudreaza prajitura magica cu zaharul pudra vanilat si poti sa o sarvesti cu lapte sau cafea.