Presedintele Klaus Iohannis va lua parte la evenimentul caritabil prezentat de Amalia Enache- Hope Concert 2015

Presedintele Klaus Iohannis va lua parte la evenimentul caritabil prezentat de Amalia Enache- Hope Concert 2015
Citeste mai mult despre: Amalia Enache, Klaus Iohannis, presedinte,
Data publicarii: 18 Martie 2015
Data actualizare: 18 Martie 2015
In aceasta seara, Amalia Enache va prezenta pe scena Ateneului Roman, concertul caritabil Hope Concert 2015, la care va lua parte si excelenta Sa, Domnul Klaus Werner Iohannis, Presedintele Romaniei. Evenimentul cultural si de responsabilitate sociala organizat de Hope and Homes for Children Romania isi propune sa ajute copiii vulnerabili. 

Prezenta Presedintelui Romaniei, domnul Klaus Werner Iohannis, este un semnal extrem de valoros pentru Hope and Homes for Children, care ofera incredere in continuarea reformei sistemului de protectie a copilului din Romania. Unul dintre cele mai importante programe la care HHC Romania a lucrat in ultimii 17 ani este acela de dezinstitutionalizare, gasirea de solutii in care  copiii sa fie ingrijiti in medii cat mai apropiate de cel familial, primind astfel sansa de a fi pregatiti pentru o viata independenta. Proiectul de dezinstitutionalizare propus de HHC este unul dintre cele mai eficiente din Europa si se afla aproape de momentul in care sa poata spune ca niciun copil din Romania nu mai traieste in institutii, privat de dragoste si de atentie. Hopes and Homes for children isi propune ca pana in 2020 sa gaseasca solutii pentru cei inca 8000 de copii institutionalizati. 

Dezinstitutionalizarea nu se poate face insa fara ajutorul autoritatilor, fara vointa politica, iar Hope and Homes for Children Romania, alaturi de alte organizatii care activeaza in acest domeniu, au imensul avantaj de a beneficia de sprijinul Ministerului Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice. Dezinstitutionalizarea in Romania este un proiect asumat de ministerul de resort, ceea ce face munca lor cu mult mai usoara. ”Sustinerea pe care o primim astazi din partea Presedintiei Romaniei ne garanteaza ca putem duce la indeplinire misiunea noastra, aceea de a inchide toate institutiile de tip vechi din Romania pana in 2020”, spune Stefan Darabus, Director pentru Europa Centrala si de Sud, Hope and Homes for Children.

Despre Hope and Homes for Children

Hope and Homes for Children Romania (HHC Romania) activeaza in tara noastra din 1998, timp in care a contribuit direct la inchiderea a peste 50 de orfelinate de tip vechi din intreaga tara. Prin serviciile dezvoltate de HHC Romania, copiii trec de la ingrijirea in institutii-mamut in care nu beneficiaza de atentie si afectiune individuala, la sisteme bazate pe conceptul familial, care le permit o viata apropiata de normalitate. Prin eforturile HHC Romania si ale partenerilor sai, 5.651 de copii au fost scosi din institutii; 20.954 de copii au fost salvati de la ruperea de familie, 708 tineri au fost sprijiniti pentru o viata independenta, 1711 de copii au fost primiti in regim de urgenta si peste 6.500 de membri de personal din sistemul de protectie al copilului au fost instruiti de HHC Romania. Organizatia activeaza intens in prevenirea separarii copilului de familie, intervenind cu mijloacele necesare pentru sustinerea familiilor in care riscul de abandon al copiilor este ridicat. Pana in acest moment, 29.680 de copii au beneficiat de serviciile organizatiei Hope and Homes Romania, al carei obiectiv este ca pana in 2020 sa fie eliminata institutionalizarea copiilor in tara noastra. 

http://www.hhc.ro/
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!