Presedintele Raiffeisen Bank si presedintele ANP, la “Dupa 20 de ani”, despre credite

Presedintele Raiffeisen Bank si presedintele ANP, la Dupa 20 de ani , despre credite
Data publicarii: 31 Octombrie 2010
Data actualizare: 31 Octombrie 2010
In editia din 31 octombrie a emisiunii “Dupa 20 de ani” difuzata de Pro Tv incepind cu ora 10:00, invitatii lui Cristian Leonte au fost presedintele ANPC, Constantin Cerbulescu si presedintele Raiffeisen Bank, Steven van Groningen. Alaturi de moderatorul emisiunii si de jurnalistii Cristian Hostiuc (director editorial “Ziarul Financiar”) si Claudiu Pandaru (redactor-sef “Gandul”) acestia au dezbatut subiecte legate de Ordonanta 50 si efectele acesteia, dar si despre viitorul creditarii in Romania.

“Ordonanta 50 nu ieftineste creditele”, a precizat Steven van Groningen, care a adaugat si ca pierderile inregistrate de banci vor fi semnificative. Presedintele Raiffeisen Bank a subliniat faptul ca prevederile Ordonantei 50 nu sint clare, iar din aceasta cauza vor exista diferente mari, de la banca la banca.

“Nu avem intentia sa facem modificari la Ordonanta”, a spus presedintele ANPC, spre deosebire de presedintele Raiffeisen Bank, care a subliniat ca “Ordonanta va fi modificata sigur”. Insa in opinia sa o problema reala o constituie si modul in care vor fi informati cei 8 milioane de “platitori de credite”, care vor fi afectati.

Steven van Groningen este de parere ca pentru clienti Ordonanata 50 intervine in “cel mai prost moment”, pentru ca euriborul este la o valoare foarte mica, insa acesta va creste cu certitudine. Presedintele Raiffeisen are convingerea ca unul dintre efectele Ordonantei 50 va fi si o crestere a dobinzilor la credite.

Divergente de opinii intre cei doi invitati in emisiune au existat si in ceea ce priveste intelegerea modului in care va fi aplicata Ordonanta. “Nu exista retroactivitate. Ordonanata 50 e valabila pentru ce se plateste de acum incolo”, sustine Constantin Cerbulescu, in timp ce Steven van Groningen este de parere ca aceasta lege “nu trebuie sa intervina intr-un contract in derulare, la stocul de credite”.
 
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies