Problema de logica pe care doar 36% din oameni o inteleg. Tu reusesti sa dai raspunsul corect din prima?

Problema de logica pe care doar 36% din oameni o inteleg. Tu reusesti sa dai raspunsul corect din prima?
Autor: Redactia
Data publicarii: 03 Iulie 2018
Data actualizare: 03 Iulie 2018
O noua problema de logica ii pune pe jar pe internauti. Crezi ca tu reusesti sa-i dai de cap fara sa te uiti la raspuns?

Cea mai noua problema de logica distribuita pe retelele de socializare fost creata de Puzzlefizzy pe Brilliant.org. Userul a desenat trei cutii de carton cu simbolul unei masinute si a scris cate un mesaj sub fiecare din ele.

Un singur mesaj este cel corect, iar provocarea consta in a ghici care este cutia in care se afla cu adevarat masina. Pare simplu la inceput, insa e nevoie de cateva minute de gandire pentru a ajunge la raspunsul corect.

Potrivit statisticilor de pe site-ul Brilliant.org, numai 36% dintre britanicii care au facut testul au dat raspunsul corect din prima, restul lasandu-se indusi in eroare de mesajele de sub cutii.

Deci, unde se afla cu adevarat masinuta? In mijloc, daca e aplicat procesul eliminarii.

Explicatia: Numai un singur mesaj din cele trei este adevarat. Daca masinuta ar fi fost in cutia 1, mesajele de sub cutiile 2 si 3 ar fi fost la randul lor corecte. Daca ne gandim ca masinuta este in cutia 3, atunci ne dam seama ca celelalte mesaje sunt false. Simplu, nu?
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!