Raed Arafat îi îndeamnă din nou pe români să se vaccineze: „Avem 300 de deceze pe zi. E imens”

Raed Arafat îi îndeamnă din nou pe români să se vaccineze: Avem 300 de deceze pe zi. E imens
Citeste mai mult despre: Raed Arafat, covid, COVID-19, decese, vaccin,
Autor: Iulian Ioncea
Data publicarii: 19 Octombrie 2021
Data actualizare: 19 Octombrie 2021
În plin val patru al pandemiei de coronavirus, România se află pe ultimele locuri la numărul de persoane vaccinate, în topul european, mai prost decât țara noastră situându-se doar Bulgaria.

Din cauza acestui lucru, numărul de persoane infectate crește alarmant de la o zi la alta, iar decesele se înmulțesc în ritm alert, din păcate. În speranța că românii vor conștientiza importanța vaccinului anti-COVID-19, Raed Arafat a venit cu noi declarații, pe care le-a făcut la Digi24 și prin care speră că tot mai multe persoane se vor vaccina.

Iată ce a spus Raed Arafat:

„Sunt oameni care răspândesc știri false în timpul unor dezbateri de la unele televiziuni. Aceste persoane vin cu teorii împotriva vaccinării. Unii chiar au ajuns să nege existența pandemiei, deși este recunoscută de o lume întreagă. Libera exprimare este garantată, este un lucru pe care îl respectăm cu toții, dar când îți ies oameni care n-au nicio bază științifică și comentează lucruri la care nu se pricep și vin cu informații false, cu informații denaturate, într-o țară în care s-a ajuns la 300 de decese pe zi, este un moment în care trebuie să decizi - da, continuăm să-i lăsăm să-și bată joc de orice decizie care se ia sau, măcar acolo unde transmiterea se face prin canale ale mass-mediei, acolo să se gândească - n-am zis că noi o s-o facem, ci să se gândească  - respectivele canale dacă vor să fie responsabile în continuare pentru ceea ce vedem în țară. Au libertate, scriu toți pe Facebook-uri, scriu pe social media, ies în stradă și spun ce vor, nimeni nu i-a oprit, dar măcar să nu continuăm răspândirea forțată prin unele canale, la care se uită foarte multă lume, care este puțin informată și care stă și ia aceste informații de bune, pentru că au încredere într-o persoană sau au încredere într-un post sau au încredere într-un prezentator și ne trezim că ajungem să avem un număr de pacienți mult peste capacitatea noastră și avem număr de decese de 300 pe zi, ceea ce este imens. Oamenii au fost păcăliți. Punct. Trebuie să recunoaștem. Au reușit unii să păcălească populația în halul în care numai 30 și ceva la sută să se vaccineze. Să zicem că mai erau 20 și ceva la sută pe care n-aveai cum să-i convingi, pentru că întotdeauna erau împotriva oricărui vaccin. Diferența a fost păcălită de cei care au mințit și care au venit cu informații false și au reușit să le răspândească mult mai bine decât informațiile corecte sau informațiile bazate pe știință, așa că la acest moment cred că trebuie să stăm toți și să ne gândim în liniște, fără să mai ascultăm pe unul, pe altul, să stăm să ne gândim pentru noi. Deja majoritatea familiilor au oameni decedați, au oameni care au sechele de la COVID, au oameni care sunt în spitale acum. Marea majoritate sunt persoane nevaccinate. Să se gândească: oare au fost păcăliți? Este momentul să se gândească că nimeni nu le vrea răul când îi sfătuim să se vaccineze ca să se protejeze”

foto: Agerpres

Vezi și: ShARE ÎN BUCATE - Păstrăv cu morcovi și sos cu gogonele
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!