• PRO TV
  • Reactia taranilor ce arau campul cand l-au vazut pe Gagarin aterizand din Cosmos, in 1961!

Reactia taranilor ce arau campul cand l-au vazut pe Gagarin aterizand din Cosmos, in 1961!

Reactia taranilor ce arau campul cand l-au vazut pe Gagarin aterizand din Cosmos, in 1961!

Ce l-au intrebat pe astronautul rus.

Yuri Gagarin este primul om care a zburat in Cosmos. In 12 aprilie 1961, rusul a zburat in afara atmosferei Pamantului, "planand" peste 100 de minute in orbita planetei, inainte sa aterizeze inapoi.

Acesta a devenit primul om care ajunge in spatiu, iar rusii au facut din asta o adevarata victorie si o unealta a propagandei comuniste. Rusii reusisera sa ii intreaca pe americani in cursa pentru primul om in spatiu.

Rusul a povestit intr-o carte ce s-a intamplat dupa ce a aterizat. Acesta a intrat in atmosfera si a aterizat pe un camp ce era lucrat de tarani. Dupa ce a reusit sa revina cu picioarele pe Pamant, Gagarin s-a indreptat in costumul sau portocaliu si casca alba imensa spre un grup de tarani.

Cand l-au vazut, acestia l-au intrebat daca este cumva Dumnezeu sau daca vine din Rai, dupa ce au asistat la momentul intrarii capsulei in atmosfera si apoi la aterizarea cosmonautului.

Dupa mediatizarea excesiva a  momentului, a doua zi dupa aterizare, peste 1200 de copii nou nascuti din Moscova au fost numiti Gagarin.

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni