Romania, te iubesc! le arata telespectatorilor ce inseamna Standard pentru Est. Duminica, de la 18:00, la ProTV

Romania, te iubesc! le arata telespectatorilor ce inseamna Standard pentru Est. Duminica, de la 18:00, la ProTV
Citeste mai mult despre: Romania, te iubesc!, ProTV,
Data publicarii: 04 Mai 2017
Data actualizare: 04 Mai 2017
In aceasta duminica, de la ora 18:00, Rares Nastase, corespondent special Stirile Pro TV, aduce in fata telespectatorilor o editie Romania, te iubesc!, dedicata pentru campania Stirilor Pro TV - Standard pentru Est. 

Aceasta campanie isi propune sa le arate telespectatorilor diferentele de calitate existente intre aceleasi produse comercializate in Vestul si in Estul Europei si este un demers jurnalistic bazat pe dovezi pe care nicio autoritate publica din tara noastra nu l-a demarat pana acum, desi avem institutii care pot face analize exacte.

Suntem o tara de mari consumatori! O arata cifrele oficiale la vanzarile produselor de tot felul, dar se vede si din modelul de crestere economica a Romaniei, care se bazeaza in principal pe consum. Ponderea acestuia in PIB a inregistrat in ultimii 20 de ani o medie de 75%, cu mult peste investitii, cheltuieli guvernamentale sau diferenta import-export. Aceste lucruri se vad in cosul de cumparaturi si mai apoi de… gunoi al romanilor, dar si in eternele cozi din lanturile de supermarket-uri, hipermarket-uri si magazinele de cartier.

Cu toate ca au cele mai mici salarii din Europa, romanii au cumparat anul trecut cu peste 14% mai multe produse cu amanuntul decat in 2015, fiind urmati in top de irlandezi, care au avut crestere de doar 6%, de estonieni si polonezi, cu cate 5 procente. Asta in conditiile in care media altor tari europene ca Germania, Franta, Marea Britanie sau Suedia a fost de doar 2%, iar state precum Portugalia, Belgia sau Danemarca au inregistrat scaderi la consumul de la raft.  

“E o piata europeana libera, in care consumatorul dicteaza ce se vinde si ce nu. Daca stie pe ce da banii. Am fost in doua tari, am procurat produse din alte trei, am filmat cu camera ascunsa si am obtinut marturii sub protectia anonimatului. Am mers in laborator, am cerut specialistilor sa faca analize comparative si sa ne interpreteze datele, un demers pe care nu l-au facut nici autoritatile noastre, pana acum, desi in alte state oficialii s-au sesizat si au primit primele probe si concluzii.”, a declarat Rares. 

Duminica, telespectatorii vor vedea care este situatia intre Est si Vest pentru branzeturi si mezeluri, dar si ce au de spus specialistii in alimentatie despre diferentele de calitate intre produsele supuse testelor de laborator. 

Tu cand ai spus ultima data Romania, te iubesc?

Toate reportajele pot fi urmarite pe www.romaniateiubesc.stirileprotv.ro.





VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies