Se amână deschiderea şcolilor? Anunţul făcut de ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila

Se amână deschiderea şcolilor? Anunţul făcut de ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila
Citeste mai mult despre: Alexandru Rafila, deschidere scoli,
Data publicarii: 30 Decembrie 2021
Data actualizare: 31 Decembrie 2021
Părinţii au făcut o petiţie prin care au cerut amânarea începerii şcolilor după vacanţa de iarnă. Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a făcut primele declaraţii în acest sens şi a anunţat că structura anului şcolar se va menţine aşa cum s-a stabilit iniţial.

Alexandru Rafila susţine menţinerea şcolilor deschise, însă a precizat că urmează discuții pentru „decizii echilibrate”.

"Sunt un susținător al menținerii școlilor deschise, vedeți că sunt și țări care au o incidență înaltă a acestei infecții și mențin școlile deschise. Întotdeauna trebuie să pui în balanță impactul asupra sănătății publice al deschiderii școlilor și impactul asupra sănătății copiilor. Să nu uităm că sănătatea copiilor din această generație este responsabilitatea noastră”.

Alexandru Rafila a precizat că închiderea şcolilor pe perioade îndelungate ar însemna „și să afectezi nu numai procesul de învățământ, ci și sănătatea copiilor, modul în care ei se dezvoltă din punct de vedere psihic, fizic. Consecințele închiderii pe durate lungi s-ar putea să se facă resimțite ani de zile”. 

Medicii cer de asemenea să se facă un efort comun care „se va traduce prin încetinirea transmiterii, prin posibilitatea sistemului de sănătate de a prelua cazurile și prin funcționarea cât mai aproape de normal a întregii societăți, inclusiv a activității în școli”.

Sursa foto: shutterstock.com
 
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!