Sean Penn, un politician gay in ”Milk”, pe voyo.ro

Sean Penn, un politician gay in  Milk , pe voyo.ro
Citeste mai mult despre: Sean Penn, Milk, Voyo.ro,
Data: 23 August 2011
Voyo recomanda saptamana aceasta utilizatorilor sai filmul ”Milk” (”Pretul curajului”, 2008), o productie cu subiect controversat, care i-a adus lui Sean Penn un Oscar pentru cel mai bun actor in rol principal.

Nominalizat atat la prestigioasele premii ale Academiei de Film Americane, cat si la BAFTA sau Premiile Cesar, ”Milk” este povestea primului politician gay ales intr-o functie oficiala in SUA in anii ’70.

Harvey Milk (Sean Penn) paraseste New York-ul si se muta in California, la San Francisco, unde devine un politician activ, un orator carismatic si un militant pentru recunoasterea drepturilor minoritatilor sexuale. Cu o campanie asidua si activitati de sustinere a comunitatii homosexuale, Milk este votat si devine primul homosexual declarat ales intr-o functie publica in San Francisco. Ascensiunea sa starneste furia altor membri ai consiliului, iar la numai un an de la alegerea lui Milk, acesta a fost impuscat mortal. 

Filmul recomandat de voyo.ro a avut parte de multi sustinatori din randul publicului. Mii de oameni au acceptat sa apara gratis ca figuratie in aceasta productie. Regizorul filmului, Gus Van Sant, a fost implicat pe o perioada de mai bine de 15 ani in numeroase alte proiecte legate de viata lui Harvey Milk: in anii ’90 a avut o tentativa nereusita de a realiza un lung mentraj despre viata acestuia, iar pentru rolul lui Milk fusesera vizati Robin Williams, Richard Gere sau Daniel-Day Lewis.

Visul i s-a implinit multi ani mai tarziu odata cu lansarea filmului ”Milk”, iar alegerea lui Sean Penn s-a dovedit a fi cea mai potrivita. Pe toata durata filmarilor, Penn a suferit o serie de tranformari fizice pentru ca infatisarea sa sa fie cat mai apropiata de cea a adevaratului Milk: a purtat nas si dinti falsi, lentile de contact si bucati de par fals. Multe dintre locatiile alese pentru filmare sunt reale si, mai mult, sunt locuri unde a locuit sau muncit adevaratul Harvey Milk, cum ar fi apartamentul sau din San Francisco.


 

Pe voyo.ro ai filmele preferate de milioane de oameni, seriale de top cu mai multi fani decat majoritatea cluburilor de fotbal si programe exclusive difuzate pe ProTV care au facut si vor face istorie.
Totul la o inalta calitate video si intr-un sistem pe cat de accesibil, pe atat de sigur. 
Fiecare secunda petrecuta pe voyo.ro merita!

FULLSCREEN
Sean Penn, un politician gay in ”Milk”, pe voyo.ro
  • /Vezi episoade in intregime pe

STIRILEPROTV.RO

Mai mult pe STIRILEPROTV.RO