Sotii Ceausescu, dezgropati si ingropati la loc. Hainele erau gaurite VIDEO

Sotii Ceausescu, dezgropati si ingropati la loc. Hainele erau gaurite VIDEO
Data: 21 Iulie 2010
\"Inclin sa cred ca socrii mei sunt acolo, am vazut paltonul si pantalonii gauriti de gloante\" - a declarat sotul Zoiei Ceausescu, Mircea Oprean - singurul reprezentant al familiei dictatorului, la deshumarea fostului cuplu prezidential.

Mircea Oprean a declarat, miercuri, ca in urma deshumarii lui Nicolae si a Elenei Ceausescu si dupa vederea ramasitelor pamantesti ale acestora inclina sa creada ca in acele sicrie erau socrii sai.

Sotul Zoiei Ceausescu, Mircea Oprean, a spus, la iesirea din cimitirul Ghencea, ca atat Nicolae, cat si Elena Ceausescu au fost deshumati si medicii legisti au luat probe biologice pentru testul ADN ce urmeaza sa fie facut.

Oprean a mai spus ca la Nicolae Ceausescu ramasitele pamantesti s-au conservat mai bine, iar la Elena Ceausescu locul a fost mai umed si probele erau mai degradate, adaugand ca peste sicriele socrilor sai nu a fost turnat beton.

El a precizat ca a vazut, la deshumarea lui Nicolae Ceausescu, centura, caciula, precum si pantalonii si paltonul gaurite de gloante.

"Nu s-a lamurit niciun mister. Dupa ce am vazut, inclin sa cred ca sunt ei. Pana nu se face proba ADN nu pot fi convins", a spus Mircea Oprean.

In opinia sa, cei doi nu au fost ingropati crestineste, in sensul ca in sicrie, in loc sa se puna o panza, s-a pus rumegus, iar Nicolae Ceausescu are mormantul pe o alee, intre alte cavouri.

Sotul Zoiei Ceausescu a mai spus ca vrea sa completeze lista "criminalilor" socrilor sai cu alte nume, spunand ca pe langa cei pe care i-a nominalizat deja, respectiv Ion Iliescu, Gelu Voican-Voiculescu si Petre Roman, ii adauga si pe Virgil Magureanu si Victor Athanasie Stanculescu, care "nu numai ca au fost criminali, dar s-au purtat cu niste cadavre ca niste pagani, au pus sub ei rumegus".

"Am dezgropat neomenia celor care s-au erijat in conducatorii tarii" dupa 1989, a afirmat Oprean.
 

Directorul IML, Dan dermengiu a declarat la randul sau ca spera sa reuseasca identificarea ramasitelor pe baza probelor prelevate.

"Sper ca ADN sa nu fie degradat de apa, ingrasaminte sau substante acide, pentru ca altfel va fi foarte dificil de obtinut un rezultat precis. In general, testele ADN din fragmente osoase sunt destul de laborioase", a mai spus directorul INML.

El a precizat ca au fost situatii in care un rezultat aproximativ al testelor ADN a putut fi obtinut si dupa mai mult de jumatate de an.

Dupa ce va fi obtinut rezultatul, acesta va trebui comparat cu un ADN al rudelor apropiate, pentru se a stabili daca este vorba despre sotii Ceausescu.

Un barbat care sustine ca a participat la o parte a procedurii de exhumare a lui Nicolae Ceausescu a declarat ca sicriul fostului dictator a fost scos din mormant si pus pe un postament, pentru ca medicii legisti sa poata preleva probe.

El a precizat ca medicii au luat probe biologice, dar si din hainele cu care a fost inmormantat Nicolae Ceausescu. Acesta a aratat ca, in opinia lui, sigur in acel loc este inmormantat Nicolae Ceausescu, precizand ca dupa deshumare i-a vazut caciula cu care a fost inmormantat in decembrie 1989. El a mai spus ca sicriul era "identic" cu cel adus de Gelu Voican Voiculescu in 1989, dupa executia cuplului Ceausescu.

Sapaturile la locurile in care ar fi inmormantati sotii Ceausescu au inceput marti, in jurul orei 7.00, potrivit unui reprezentant al Cimitirului Ghencea Civil, presa neavand voie sa asiste.

Intra pe www.stirileprotv.ro pentru a afla mai multe detalii despre acest subiect!
 

Sotii Ceausescu, dezgropati si ingropati la loc. Hainele erau gaurite

StirileProTV.ro
Vezi episoade in intregime pe
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO