Stan Lee, creatorul eroilor Marvel, a fost abuzat de fostul lui manager. Keya Morgan a fost arestat

Stan Lee, creatorul eroilor Marvel, a fost abuzat de fostul lui manager. Keya Morgan a fost arestat
Autor: Dan L. Brumar
Data publicarii: 27 Mai 2019
Data actualizare: 27 Mai 2019
Keya Morgan, fostul administrator al afacerilor lui Stan Lee, a fost arestat în Arizona. Bărbatul e acuzat că a profitat de celebrul creator de benzi desenate, pe care l-a stors de bani.

Stan Lee s-a stins din viață la 12 noiembrie 2018, însă cu puțin timp înainte de a muri nu a mai ieșit în public. Ulterior a reclamat că toate conturile sale  din social media au fost sparte și că altcineva postează în numele său. Procurorii americani au dezvăluit că fostul său manager a profitat de starea sa de sănătate.

Keya Morgan fusese acuzat și în Los Angeles de furt, delapidare, fals, fradă și privarea de libertate a unui vârstnic. Acum, el e acuzat că și-a însușit 262.000 de dolari din banii lui Stan Lee. Banii ar fi fost obținuți în urma unor sesiuni de autografe din mai 2018, la care a participat legenda benzilor desenate. 

Citește și: Supereroul la care Stan Lee lucra înainte de a muri. Fiica lui îi va continua opera


Conform vanityfair.com, Keya Morgan l-a luat pe Stan Lee din casa sa din Hollywood Hills și l-a mutat într-un mic apartament din Beverly Hills, ca să-l poată controla mai bine. Fiica lui Lee, Joan Celia Lee, ar fi cerut în 2018 un ordin de restricție pentru Keya Morgn, care îl ținea pe Stan tot mai departe de familia sa și de prieteni.

Stan Lee a fost salvat din mâinile lui Morgan în iunie 2018, când managerul a fost arestat pentru apeluri false la 911. Apelurile telefonice aveau menirea să-l sperie pe Stan Lee și să-l facă să creadă că era în pericol de moarte.

Stan Lee a creat eroii Marvel de azi

Stan Lee e creatorul eroilor de legendă Spider-Man, Hulk, Thor, Iron Man, X-Men, Daredevil, Doctor Strange și Fantastic Four. Părinții săi (Celia Solomon și Jack Lieber), doi tineri evrei care au fugit în SUA, proveneau din România, însă nu au vorbit niciodată limba română după ce fiul lor s-a născut.

Primul erou pe care l-a creat pentru benzile desenate a fost Destroyer, iar imediat după acest episod a fost cooptat de Joe Simon (editorul de la Timely) în echipa sa de creație, pe postul de editor interimar. Citește toată povestea lui Stan Lee – AICI!

Fotografii: Getty Imafes/Twitter Stan Lee

Vezi și: 
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies