Tânăra cunoscută drept "zombie Angelina Jolie", condamnată la 10 ani de închisoare 

Tânăra cunoscută drept zombie Angelina Jolie , condamnată la 10 ani de închisoare
Autor: Alina Popa
Data publicarii: 13 Decembrie 2020
Data actualizare: 29 Mai 2022
Fatemeh Khishvand, cunoscută pe Internet și sub numele de Sahar Tabar sau “zombie Angelina Jolie”, a fost condamnată la zece ani de închisoare în Iran, din cauza postărilor sale din social media. 

Tânăra de 19 ani a fost arestată în toamna lui 2019 de către autoritățile iraniene și acuzată de incitare la violenţă, blasfemie, obţinerea de venituri prin mijloace necorespunzătoare și incitarea tinerilor la corupție.

Sahar Tabar a susținut că a efectuat peste 50 de operații estetice pentru a semăna cu actrița sa preferată, Angelina Jolie, scrie Mirror. Pozele cu chipul ei desfigurat au făcut înconjurul lumii și i-au adus numeroși urmăritori pe conturile de socializare. Așa a ajuns tânăra să fie supranumită “zombie Angelina Jolie”. Ulterior, Sahar a recunoscut că totul a fost doar o glumă și că s-a folosit de make-up și Photoshop pentru a obține acel look terifiant. 

Sahar Tabar este închisă într-o închisoare din Iran, iar în aprilie a fost la un pas de moarte după ce a fost confirmată cu coronavirus. Tânăra n-a reușit să-i înduplece pe judecători, iar următorii ani îi va petrece după gratii. Femeia își ispășește pedeapsa la “Shahre-rey”, considerată ca fiind cea mai periculoasă închisoare de femei din țară, din cauza tratamentelor inumane la care sunt supuse deținutele.  

Campanie pentru eliberarea tinerei

Jurnalista iraniană Masih Alinejad a lansat un apel pentru ajutorarea tinerei, despre care crede că a fost condamnată pe nedrept. Ea speră ca mesajul său să ajungă până la Angelina Jolie. 

“Sahar Tabar are doar 19 ani. O glumă a adus-o după gratii. Mama ei plânge în fiecare zi și își vrea fiica inocentă eliberată. Dragă Angelina Jolie, avem nevoie de vocea ta. Ajută-ne!” - este mesajul jurnalistei. 

Fotografii: Instagram

Vezi și VIDEO: 

VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies