Tom Cruise este cel mai puternic star de box-office din lume in 2012. Topul celor mai bine platiti actori de la Hollywood

Tom Cruise este cel mai puternic star de box-office din lume in 2012. Topul celor mai bine platiti actori de la Hollywood
Data: 04 Iulie 2012
Vesti bune pentru Tom Cruise. Dupa aproape o saptamana in care a fost pe prima pagina a tuturor tabloidelor din lume din cauza divortului sau de Katie Holmes, actorul care ieri a implinit 50 de ani, a fost numit de Forbes cel mai bine platit actor din lume in 2012.

GALERIE FOTO Cei mai bine platiti actori de la Hollywood

 

Conform topului celor de la Forbes, Tom Cruise a castigat intre mai 2011 si mai 2012 suma impresionanta de 75 de milioane de dolari, fiind cel mai bine platit actor de la Hollywood.

Din pacate, Cruise are mari sanse sa piarda o parte considerabila din venituri, in urma divortului, mai ales ca fosta sa sotie, Katie Holmes, vrea sa obtina custodia totala a fiicei lor, Suri. Conform datelor oferite de  Jeff  Landers, avocat specializat in divorturi, contractul prenuptial al celor doi nu acopera pensia alimentara. In New York pensia alimentara se calculeaza la un procent de 17% din veniturile comune celor doi parinti, fiecare platind o parte.

 

Indiferent de cum se va imparti averea, veniturile financiare ale lui Tom Cruise vor fi grav afectate de divort. Cariera acestuia ar putea sa fie zdruncinata serios de acest divort, noteaza tabloidele americane.

 

 


 

In acest moment Tom Cruise a demonstrat ca este un actor puternic si care, la 50 de ani, inca mai are carisma necesara de a atrage spectatori in salile de cinema. Anul trecut, Cruise a dat lovitura cu Mission Impossible: Ghost Protocol, care a reusit sa stranga incasari de 693 de milioane de dolari la nivel mondial, fiind cel mai profitabil film din seria inceputa in 1996.

 

Suma evaluata de Forbes a averii lui Cruise este alcatuita din salariul si profiturile obtinute de pe urma filmului Mission Impossbile: Ghost Protocol, dar si din banii obtinuti pentru Oblivion, un SF cu un buget mare, care va ajunge in aprile 2013 pe marile ecrane.

 

Diferentele de salariu in top sunt colosale intre prima pozitie si celelalte. Cruise a obtinut anul trecut cu 38 de milioane de dolari mai mult decat colegul sau de pe locul 2, Leonardo DiCaprio, care a facut in 2012,  37 de milioane de dolari.

DiCaprio a pierdut titlul de "Regele lumii" in box-office, dupa ce anul trecut era cel mai bine platit actor din lume. Acesta n-a reusit sa faca nici un film cu succes rasunator in box-office in ultimul an,  preferand filme cu teme mult mai mature si pentru un public mai restrans. J. Edgar, proiectul ambitios al lui Eastwood cu DiCaprio in rolul sefului FBI n-a primit nici o nominalizare la Oscar si nici in box-office n-a stralucit, incasand doar 75 de milioane de dolari la nivel mondial. Insa are sanse mari sa castige la anul mai mult, daca noul sau film Django Unchained, al lui Tarantino va fi un succes de casa.

 


 

In topul celor de la Forbes, pe pozitia a treia s-a clasat Adam Sandler. Desi criticii nu mai sunt de ani buni de partea lui, desfiintandu-i aproape film, publicul inca il iubeste pe Sandler si pe umorul sau usor vulgar. In  urma cu cateva luni, Sandler a reusit un record rusinos, dupa ce a primit toate Zmeurile de Aur la care a fost nominalizat, nu mai putin de 10.

 

Anul trecut, cel mai bine platit actor din lume era Leonardo DiCaprio, cu 77 de milioane de dolari, urmat de Johnny Depp, cu  50 de milioane de dolari. Culmea e ca Tom Cruise era pe ultima pozitie in primii 10, cu doar 22 de milioane de dolari castigati, iar anul acesta a trecut lider. Actorul de 50 de ani planuieste inca doua filme explozive in 2012 si 2013, Jack Reacher si Oblivion.

 

Vezi aici lista celor mai bine platiti actori din lume
Vezi episoade in intregime pe

STIRILEPROTV.RO

Mai mult pe STIRILEPROTV.RO