Un hacker a demonstrat cum poate fi spart orice cont de Facebook! Eroarea grava care i-a pus in pericol pe utilizatori

Un hacker a demonstrat cum poate fi spart orice cont de Facebook! Eroarea grava care i-a pus in pericol pe utilizatori
Citeste mai mult despre: Facebook, eroare, hacker, utilizatori,
Data publicarii: 08 Martie 2016
Data actualizare: 08 Martie 2016
Cei de la Facebook au gasit rapid o rezolvare pentru aceasta vulnerabilitate.

Spargerea unui cont de Facebook este cu adevarat dificila in mod normal, insa un hacker a gasit o vulnerabilitate a sistemului de recuperare a parolei care ii permite sa sparge orice cont isi doreste. Cercetatorul in securitatea cibernetica a putut exploada acea vulnerabilitate pentru a avea acces la orice cont si sa vada mesajele, sa posteze, sa vada platile cu cardul si orice ar face titularul contului.

Cautatorul de recompense, Anand Prakash din India a descoperit vulnerabilitatea sistemului de resetare a parolei - un atacator putea forta un cod de 6 cifre pentru resetarea parolei! Facebook le permite utilizatorilor sa schimbe parola prin procedura de resetare a ei, confirmand contul lor cu un cod de 6 cifre primit prin email sau mesaj text.

Pentru a se asigura ca utilizatorul este proprietarul contului, Facebook permite doar pana la 10 tentative de a baga codul pana cand contul este blocat. Prakash insa a descoperit ca Facebook nu a implementat limita de incercari pe versiunile beta ale site-urilor (beta.facebook.com si mbasic.beta.facebook.com).

Prakash a publicat si un clip pentru a demonstra vulnerabilitatea. Prakash a contactat Facebook-ul pentru a raporta vulnerabilitatea, aceasta a fost rezolvata a doua zi. Prakash a fost rasplatit cu 15.000 de dolari pentru aceasta descoperire, fiind luate in considerare severitatea si impactul vulnerabilitatii.

Vezi explicatia VIDEO aici!
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!