Un influencer chinez, condamnat la închisoare pentru o farsă pe care i-a făcut-o unui român

Un influencer chinez, condamnat la închisoare pentru o farsă pe care i-a făcut-o unui român
Autor: Dan L. Brumar
Data: 03 Iunie 2019
Kanghua Ren, un tânăr de 21 ani originar din China cu mare succes pe YouTube, și-a bătut joc de un român, în Barcelona.

Kanghua Ren, care pe rețelele sociale este cunoscut sub numele ReSet, a fost condamnat la 15 luni de închisoare cu suspendare în Spania și obligat la plata unor despăgubiri de 20.000 de euro. Influencerul a fost dat în judecată de un român, om al străzii din Barcelona, pentru că l-a umilit în public.

Tânărul a ajuns în atenția instanței după ce a înlocuit crema unor biscuiți Oreo cu pastă de dinți, pe care i-a dăruit cetățeanului român care se afla în fața unui supermarket din Barcelona. Românului i s-a făcut rău imediat după ce a mâncat biscuiții dăruiți de youtuber. 

Însă, tânărul nu a empatizat deloc cu omul suferind, ci a filmat toată scena și a postat-o pe rețeaua socială, scrie ziarul El Pais.

După ce a fost criticat pentru filmarea făcută, influencerul chinez și-a cerut scuze pe YouTube. Ba a și încercat să-l mituiască pe român cu 300 de euro, pentru ca acesta să nu depună plângere. Însă, românul a făcut-o, cu ajutorul fiicei lui, și a obținut în instanță despăgubiri de 20.000 de euro. Procesul a început în 2017, însă sentința s-a dat abia acum.

Mai mult, lui Kanghua Ren i s-a interzis accesul la rețele sociale vreme de cinci ani, conform jurnaliștilor spanioli de la El Pais. 

Cine e românul umilit

Românul care a fost umilit de influencerul chinez se numește Gheorghe L. În România a muncit ca cioban, însă a emigrat în Spania, la Barcelona, unde trăia de pe o zi pe alta. Deși filmarea în sine a fost ștearsă de pe contul lui ReSet, ea se mai găsește pe internet. 

Instanța a decis că tânărul a umilit o persoană vulnerabilă, fără adăpost, mult mai în vârstă decât el, care nu vorbește limba oficială a statului în care se afla. Mai mult, fapta sa este și mai condamnabilă, deoarece imaginile cu românul umilit au fost urcate pe YouTube, unde au fost văzute de milioane de oameni. Mai mult, a stabilit instanța, youtuberul a încasat nu mai puțin de 2.000 de euro în urma clickurilor pe reclame înregistrate în perioada în care filmul s-a aflat pe YouTube.

FULLSCREEN
Un influencer chinez, condamnat la închisoare pentru o farsă pe care i-a făcut-o unui român
  • /VIDEO PROTVPLUS.RO


STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO