Walt Disney la un pas de o afacere uriașă! Vrea să cumpere una dintre cele mai profitabile companii de film

Walt Disney la un pas de o afacere uriașă! Vrea să cumpere una dintre cele mai profitabile companii de film
Data: 30 Iulie 2018
Două dintre cele mai mari companii de film și televiziune, Walt Disney și 21th Century Fox, au primit undă verde pentru a colabora.

Potrivit Unilad, acționarii au bătut palma pentru suma de 71 de miliarde de dolari, astfel 21th Century Fox va aparține studiourilor Walt Disney. Anunțul a fost făcut astăzi, iar negocierile sunt ca și terminate, astfel activele Fox News, rețelele Fox Business vor aparține studiourilor Walt Disney.

Președintele executiv al companiei 21th Century Fox, Rupert Murdoch, a declarat: "Combinarea acestor companii, Century Fox și Disney, înseamnă o valoarea semnificativă și profitabilă pentru acționarii noștri.

Suntem recunoscători pentru aprobarea acestei tranzacții. Vreau să le mulțumesc tuturor directorilor și colegilor noștri pentru contribuțiile lor enorme la construirea 21th Century Fox. Suntem siguri că împreună o să obținem rezultatele mult dorite".


 

De asemenea, și directorul executiv al celor de la Disney, Robert A Iger a declarat: "Suntem foarte încântați de faptul că acționarii ambelor companii ne-au dat acordul și suntem încrezători în capacitatea noastră de a crea o valoare semnificativă pe termen lung prin achiziționarea activelor celor de la Fox."

Contopirea se va finalizată oficial abia în 2019. Totuși, din păcate ar putea cauza pierderea a 10.000 de locuri de muncă pentru angajații celor două companii.

FULLSCREEN
Walt Disney la un pas de o afacere uriașă! Vor să cumpere una dintre cele mai profitabile companii de film
  • /VIDEO PROTVPLUS.RO


STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO