Zahar vs. miere! Afla cat de periculoase sunt!

Zahar vs. miere! Afla cat de periculoase sunt!
Citeste mai mult despre: zahar, miere, nutritionist,
Data publicarii: 10 Iulie 2011
Data actualizare: 10 Iulie 2011
Consumate in cantitati moderate si in forma naturala, zaharul si mierea nu prezinta niciun pericol. Problemele intervin atunci cand caramelizam zaharul sau cand incalzim mierea. Gheorghe Mencinocopschi iti spune de ce!

Prin caramelizare, zaharul degaja substante nocive
"N-am putea spune ca zaharul este nociv, numai cantitatea de zahar si modul in care utilizam zaharul. Daca am consuma zilnic zahar alb nu mai mult de 40 de grame nu ar fi nicio problema. Dar daca folosim zaharul pentru caramelizare atunci chiar devine periculos, pentru ca odata ars zaharul, in el se degaja niste substante melanoide, unele cu potential pozitiv, dar altele asociate cu boli grave", spune Mencinicopschi.

Mencinicopschi recomanda zaharul din trestie
"Nu in sine zaharul este vinovat, ci modul in care il consumam si cantitatea consumata. Astazi se gasesc sortimente de zahar mai putin rafinate, de la zahar brun pana la praful obtinut din uscarea sucului de trestie de zahar, care, in opinia mea, este un indulcitor natural mai sanatos decat alte solutii artificiale", spune specialistul in nutritie. Mierea nu trebuie incalzita "Mierea se poate folosi in loc de zahar,numai ca nu poate fi incalzita. Mierea incalzita peste 40 de grade isi pierde calitatile, ba poate deveni toxica prin generarea unei substante hiodroximetil furfural, care e suspectata de a fi chiar mutagena", spune Mencinicopschi.

Intra pe www.perfecte.ro ca sa ctesti ce recomandari face Mencinicopschi in legatura cu mierea si sa vezi video!
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!