• Emisiuni
  • Groapa
  • Interviu cu Monica Bîrlădeanu despre rolul din serialul „Groapa”: „Să urli și să jelești în duble multe, asta nu e ușor”

Interviu cu Monica Bîrlădeanu despre rolul din serialul „Groapa”: „Să urli și să jelești în duble multe, asta nu e ușor”

Interviu cu Monica Bîrlădeanu despre rolul din serialul „Groapa”: „Să urli și să jelești în duble multe, asta nu e ușor”

Serialul „Groapa” a ajuns la episodul 11, iar fanii așteaptă cu sufletul la gură continuarea poveștii. Monica Bîrlădeanu interpretează rolul Manuelei Vlahu în serial, soția lui Vali Vlahu și mama Iolandei.

Într-un interviu pentru PRO TV, actrița a oferit mai multe detalii despre personajul ei, dar și despre relațiile cu colegii pe platoul de filmare.

Cum este să lucrezi cu echipa de la „Groapa”?

Minunat! M-am atașat destul de mult de colegele mele (pentru că personajul meu interacționează cel mai mult cu ele) și deja se simte la un nivel ca o adevărată familie. O ador pe Maria Buză, "soacra mea" din poveste, iar cu Antonia Scutaru, chiar am o dinamică, în realitate, ce amintește de relația mamă - fiică.

Ce te-a impresionat cel mai mult după lectura scenariului?

Alegerile îndrăznețe ale scenariștilor și răsturnările de situație. În plus... din lectură, stau cu sufletul la gură să văd ce se mai întâmplă, că e scris cu atât suspans.

În episodul 10, te vedem într-o scenă foarte emoționantă. A fost solicitant? Poți să ne dai mai multe detalii din culise?

Să urli și să jelești în duble multe, cu pauză între ele, s-o iei de la capăt, apoi iar să ai o pauză de masă și să revii după o oră la cadru, doar ca să reiei aceeași jale și devastare emoțională... nu, asta nu e ușor. Dar, în general, cam știu că dacă sunt secvențe mai lungi sau mai multe în jurul unei tragedii, se va filma mult și atunci va trebui să-mi dozez lacrimile că deh, uneori mai seacă, pur și simplu. Oricum ar fi... m-am străduit să dăruiesc tot sufletul meu acestei scene, dar în esență, e imposibil să restitui unu-la-unu realitatea durerii unei mame a cărui copil a fost împușcat, fie ea și genul de mamă super-egoist.

Ce părere ai despre Antonia Scutaru, actrița care joacă rolul Iolandei?

O ador pe Antonia. Mi-a spus din prima secundă în care ne-am cunoscut "mama" și cred că asta am devenit oarecum pentru ea și off-camera. E o actriță tare faină, pe care am admirat-o foarte mult pentru o etică de lucru impecabilă.

Care este detaliul care te-a impresionat cel mai mult în povestea familiei Vlahu?

Paradoxurile pe care le trăiesc oamenii ăștia: sunt credincioși, dar nu trăiesc după valori creștine, mențin aparența de unitate, dar în realitate sunt segregați de secrete, ambiții și răzbunări. Cert e faptul că în fiecare dintre ei există o lumină care pâlpâie și care îi face să-și dorească pace și dreptate. Numai că una le exclude pe cealaltă: fiecare tentativă de-a face dreptate s-a soldat cu un război. După cum ziceam: paradoxuri.

Ce mesaj ai pentru fanii serialului.

În primul rând, le mulțumesc că sunt cu noi și urmăresc povestea Vlahilor, iar apoi i-aș provoca să-mi scrie pe social media care sunt scenele lor favorite din acest sezon.


Monica Bîrlădeanu s-a născut în Iași, la 12 decembrie 1978. Ea a devenit cunoscută ca model, prezentatoare TV și actriță. În 2004, pleacă în SUA, unde urmează cursuri de televiziune, apoi de actorie și începe o carieră în cinematografie. În 2006, a acceptat un rol în serialul Lost, imediat după apariția în filmul „Moartea domnului Lăzărescu”, în regia lui Cristi Puiu, unde a jucat-o pe asistenta Mariana.

În 2018, a prezentat emisiunea „Ferma vedetelor” la PRO TV. În 2019, interpretează rolul Carlei în serialul Vlad.

Episodul 11 al serialului este disponibil acum pe VOYO

Sursă foto: arhiva PRO TV

Vezi și: 

Share

Citește și

Ultimele articole

Top citite

Cele mai recente videoclipuri din emisiune Groapa

Articole pentru emisiune Groapa

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni