• Emisiuni
  • Imperiul Leilor
  • Imperiul leilor, 19 septembrie 2023. Irina Stăncescu și Thomas Rees i-au convins pe investitori să le dezvolte afacerea cu patiserii

Imperiul leilor, 19 septembrie 2023. Irina Stăncescu și Thomas Rees i-au convins pe investitori să le dezvolte afacerea cu patiserii

Românca Irina Stăncescu şi englezul Thomas Rees, cu experienţe diferite, dar cu o pasiune comună pentru gastronomie, au pus pe picioare o afacere de succes, în România, cu produse de panificaţie şi patiserie: Pain Plaisir. Sunt de 11 ani pe piață, cu 4 magazine în prezent și alte 2 în curs de amenajare. Cei doi au venit la Imperiul leilor pentru a solicita o investiție de 700.000 de euro pentru 10% din companie. 

„Dacă vom ajunge la 10 magazine, compania va valora 7 milioane de euro”, a spus Irina Stăncescu, spre uimirea investitorilor din platou. 

Irina a terminat Facultatea Romano Americană. Își dorea să devina diplomat. În timpul facultăţii a început să facă practică la Ministerul Fondurilor Europene, ca să înveţe ce înseamnă asta. După ce a terminat facultatea a dat concurs pentru a intra pe post acolo. A luat concursul, a început să lucreze şi un an de zile mai târziu și-a dat seama că nu este ce își dorea. Nu voia nici job stabil, nici stil de viață care să implice o rutină. Într-o deplasare în Germania, a cunoscut doi bucătari care i-au deschis ochii spre viitorul ei profesional. După aceea a fost la şcoala Cordon Bleu, la Paris. A făcut cursurile de bucătărie şi de patiserie, pentru că nu ştia ce vrea exact. A avut norocul să intre la un restaurant de 3 stele Michelin. La  curăţenie! Curăţa faianţa între rosturi şi se asigura că era împecabilă. Stătea peste program, să înveţe din tainele meseriei. Acolo l-a intalnit pe Thomas, barbatul care a învățat-o cum se face pâinea! 

Irina și Tom au decis sa deschidă o brutărie în România, iar pentru asta femeia și-a vândut apartamentul cu 2 camere de pe Bulevardul Dacia din București. În plus, i-au ajutat și prietenii cu sume de bani.  


După ce și-au prezentat ideea de dezvoltare a afacerii cu patiserii, la Imperiul leilor, Irina Stăncescu şi Thomas Rees au primit numai cuvinte de laudă din partea antreprenorilor. Toți leii s-au oferit să investească împreună suma de 700.000 de euro pentru 20% din companie cu răscumpărare 10% după patru ani. 

Urmărește materialul video de mai sus. 

Gallery

Share

Citește și

Ultimele articole

Top citite

Cele mai recente videoclipuri din emisiune Imperiul Leilor

Articole pentru emisiune Imperiul Leilor

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni