• Emisiuni
  • Imperiul Leilor
  • Imperiul Leilor, 10 octombrie 2023. Ce investiție a obținut Laurențiu Radu, tâmplarul din București care vinde o masă cu 10.000 de euro

Imperiul Leilor, 10 octombrie 2023. Ce investiție a obținut Laurențiu Radu, tâmplarul din București care vinde o masă cu 10.000 de euro

Laurențiu Radu este un tâmplar din București care creează obiecte de artă. El spune că nu are mari cunoștințe financiare, în schimb știe că afacerea lui are un potențial de dezvoltare. A venit la „Imperiul leilor” pentru a cere o investiție de 70.000 euro pentru 10% din companie.

Laurențiu a lucrat 10 ani într-o firmă de pază, ajungând de la funcția de agent la cea de director executiv al firmei. Acest job însă nu l-a împlinit. În pandemie, a început proiectul „Tâmplarul cu radio”, care a fost pentru el ca o regăsire spirituală. Bărbatul și-a descoperit talentul de a lucra lemnul, iar multe dintre piesele pe care le produce ajung pe piața din Elveția. În viitor își dorește să deschidă chiar și un magazin în această țară. 

Gallery

„Problema pe care o am acum este că afacerea a crescut atât de mult, încât eu nu o mai pot susține nici fizic, nici financiar”, spune el. 

Tâmplarul spune că ar avea nevoie de o investiție de 70.000 de euro. Antreprenorii au fost impresionați de lucrările lui Laurențiu, pe care le-a prezentat în platou. Printre acestea se afla și o masă, în valoare de 10.000 de euro. 

Mircea Căpățînă și Cristina Bâtlan s-au arătat interesați de afacere. La final, Laurențiu a ales să meargă mai departe alături de Cristina Bâtlan, care a spus că-i pune la dispoziție o fabrică în care să poată lucra. 

Cine este Laurențiu Radu, tâmplarul care a primit finanțare la Imperiul leilor

Conceptul „Tâmplarul cu radio” este atelierul în care visul lui Laurențiu a devenit realitate. Aici se formează și prind contur ideile sale, iar iubitorii de artă descoperă piese unice.

Laurențiu consideră că produsele lui realizate hand made sunt obiecte de artă functională, realizate cu pricepere, îndemânare și talent. A făcut măsuțe pentru cafea, care spun o poveste și redau energia naturală a lemnului. Piesele sunt executate manual, din lemn de calitate (măslin, nuc, castan) cu straturi de rășină epoxidică, pentru rezistență în timp și aspect spectaculos. Artistul a mai realizat jocuri de șah personalizate cu mesajul clientului, jocuri de table și tocătoare. Împreună cu asociatul lui, a realizat și o secțiune de obiecte de artă exclusiviste: tablouri și sclupturi tip instalație (încă în faza de dezvoltare). În prezent lucrează la mese custom made cu tematica clientului pe bază de precomandă. Având în vedere creșterea activității, a deschis un punct de lucru în Bucuresti. „Tâmplarul cu radio” este marcă înregistrată lOSIM. 

Povestea de viață a lui Laurențiu Radu

Laurenți este căsătorit și are doi copii, o fată de 14 ani și un băiat de 4 ani.  Soția lui spune despre el că „are o super putere și că a fost înzestrat cu abilitatea do-it-yourself”. A construit casa în care locuiesc, ocupându-se de la instalația electrică, de instalația sanitară, de amenajări interioare și exterioare (iaz). De la varsta de 17 ani a început serviciul la U.M.E.B. (Uzina de Mașini Electrice București) și a fost repartizat la secția Prototip.

A început cu un atelier în dressingul din camera fetei sale, apoi când s-a dezvoltat businessul a facut un showroom în sufragerie, dar și-a dat seama că e cazul să aiba propriul atelier. Primul obiect care a pășit pragul atelierului a fost un radio, pe care îl are și acum. De acolo vine și numele de „Tâmplarul cu radio”. 

Share

Citește și

Ultimele articole

Top citite

Cele mai recente videoclipuri din emisiune Imperiul Leilor

Articole pentru emisiune Imperiul Leilor

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni