• Emisiuni
  • Imperiul Leilor
  • Imperiul Leilor, 10 octombrie 2023. Cine este Nimrod Malinas, antreprenorul de 27 de ani care închiriază roboți pentru firme

Imperiul Leilor, 10 octombrie 2023. Cine este Nimrod Malinas, antreprenorul de 27 de ani care închiriază roboți pentru firme

Nimrod Malinas are 27 de ani și este antreprenorul care conduce afacerea Robonnement în Elveția. A venit la Imperiul Leilor pentru a cere o investiție de 800.000 euro pentru 10% din companie.

Nimrod Malinas a atras imediat atenția Leilor, prin felul în care și-a prezentat afacerea. Antreprenorul a dat dovadă de experiență și cunoștințe financiare, lucru care i-a făcut interesați pe antreprenori să investească. 

În urma discuțiilor și negocierilor, Nimrod a acceptat oferta comună a patru Lei, de 800.000 de euro pentru 15% din companie. (Vezi detalii în materialul video de mai sus.)

Gallery

Cine este  Nimrod Malinas și cum a pus bazele firmei „Robonnement”

Firma lui Nimrod Malinas se ocupa de sisteme de vopsit industriale. Vrând să scaleze businessul, a mers pe teren ca să înțeleagă nevoia adevărată a clientului său. Așa a ajuns să descopere faptul ca peste 80% dintre clienții lor nu mai aveau oameni care să facă munca efectivă din fabrică, nu doar vopsitul, dar și celelalte munci repetitive, periculoase și plictisitoare. Așa ca i-a venit ideea să foloseasca roboti și a căutat o tehnologie care să fie atât de simplă, încât orice angajat de rând să o poată folosi. Problema majora era că roboții costau sute de mii de euro și erau doar pentru “elită”. Cei mici, care trăiesc din această muncă, nu își permiteau să riște atâția bani pentru o tehnologie noua neavând garanția funcționalității întregului proces. Așa ca s-a gândit: cum ar putea face roboții ăștia accesibili pentru toate firmele? Răspuns: printr-un abonament în care să fie inclus robotul și service-ul, dar care să coste mai puțin decât salariul unui angajat și să includă garanții la toate fricile clientului, inclusiv în perioada de probă. Practic, să fie la fel ca un angajat. Conceptul se numește RAAS (robot-as-a-service). „Astăzi suntem firma cu cele mai multe proiecte în desfășurare din întreaga regiune DACH, având clienți extraordinar de faini și peste 50 de roboți contractați și instalați sau pe cale de instalare. Am scalat compania de la 1.2 milioane de euro în vânzări la peste 10 milioane euro în 4 ani, iar în curând încheiem prima rundă de investiții”, spune Nimrod Malinas

Povestea proprietarului pe scurt: 

Malinas a părăsit România acum 6 ani, după un faliment al businessului de familie. A lucrat în construcții un an de zile, timp în care și-a descoperit visul: „să impacteze milioane de oameni printr-o firmă, care sa aibă HQ în Elveția și să fie prezentă în toate țările Europei și mai târziu și în SUA”. 

A aplicat pentru cumpararea unei firme din Elveția (el stând chiar la granița dintre Austria și Elveția) în valoare de peste 1 milion de euro, fără prea mulți bani în buzunar, dar cu dorința de implicare și de învățare. A fost acceptat să lucreze în calitate de CEO la început, după care, obținând credite de la bănci și investitori, a reușit să cumpere firma.

Share

Citește și

Ultimele articole

Top citite

Cele mai recente videoclipuri din emisiune Imperiul Leilor

Articole pentru emisiune Imperiul Leilor

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni