• Emisiuni
  • Imperiul Leilor
  • Cine este „Mama Măgărițelor”, antreprenoarea din Cluj care i-a surprins cu povestea ei pe investitorii de la Imperiul Leilor

Cine este „Mama Măgărițelor”, antreprenoarea din Cluj care i-a surprins cu povestea ei pe investitorii de la Imperiul Leilor

A dezvoltat o afacere inedită, după ce a lucrat mulți ani pe vase de croazieră. Ileana Berci este cunoscută cu pseudonimul „Ili - mama măgărițelor” în zona Clujului și se mândrește cu ferma ei și brandul Magic Milk. A venit în fața Leilor pentru a cere o investiție de 200.000 de euro pentru 20% din companie.

În 2018, Ileana Berci a cumpărat împreună cu fratele ei 9 măgărițe și a deschis o fermă. Scopul a fost comercializarea laptelui de măgăriță. În prezent, în fermă sunt 177 de măgărițe.

„De ce am venit eu la voi? Vreau să fac cel mai fain retreat de la Cluj, cu măgărițe. Adică, pe lângă restaurant, să avem și cazare și un centru de echitație și terapie pentru copii ”, a spus Ileana la Imperiul Leilor. 

Gallery

​Toți investitorii s-au retras:

„Ești mare actriță, Ili. Tu trebuia să-ți faci alt business”, i-a spus Cristina Bâtlan, după ce Ileana Berci și-a prezentat ideea de dezvoltare a afacerii.

„Mi-e foarte neclar, n-ai reușit să-mi explici businessul. Ești foarte bună la povești, foarte autentică, însă ăsta nu e un business pentru mine, cu siguranță, dar îți doresc succes și te felicit”, i-a spus Răzvan Raț. 

„Ești fenomenală! Mi se pare că îți faci o super reclamă aici la noi și toată lumea vine la măgărițe după asta. Mi se pare excepțional că am aflat astăzi cât de importante sunt benefiiciile laptelui de măgăriță”, a comentat Dragoș Petrescu.

Vezi mai multe detalii în materialul video de mai sus. 

Ileana Berci, despre visul de a construi Magic Ranch

„Vreau să deschid un centru de echitație și terapie cu măgărițe pentru copii. Atât pentru copiii sănătoși, cât și pentru copiii cu ADHD, autism, sindrom Down sau alte afecțiuni. S-a dovedit că terapia cu animale funcționează foarte bine. Iar faptul că măgărițele sunt niște animale speciale, foarte cuminți, foarte empatice, îi ajută pe acești copii să își depășească blocajele”, spune Ileana Berci. Antreprenoarea are o experiență de aproape 5 ani. La ferma cu măgărițe, copiii vin în vizită, atât cu familia cât și cu clasa, în cadrul programului săptămâna verde sau săptămâna altfel. Actualul business, cu vânzarea laptelui de măgăriță, se numește Magic Milk.

Cine este Ileana Berci, numită „Mama măgărițelor”

Inca nu s-a casatorit, dar locuieste impreuna, la țară, în Cara, la 17 km de Cluj. Pe lângă Magic Milk, este membru în asociația ROA Cluj, o asociație de producători care practică vânzarea directă a produselor  către clienți, fără intermediari! Ei se intalnesc in parcari mari si predau produsele cerute de catre clienit.

Până în 2017 a lucrat pe vase de croazieră, Royal Carribbean. Ea răcea foarte des, avea fluctuații de greutate, era predispusă la diverse alergii. Acesta a fost motivul pentru care a cumpărat, în 2018, măgărițe. În croazieră a cunoscut o doamna care a sfătuit-o să consume laptele de măgăriță, fiind un aliment miraculos. Datorită acelei persoane a descoperit beneficiile laptelui, spune femeia. Acum este mai sănătoasă decât la 20 de ani, susține Ileana Berci. 

Revenind în țară, după moartea tatălui, a hotărât să facă o fermă de măgărițe împreună cu fratele ei. Ferma cu peste 100 de măgărițe se află în Satul Mare. Ei mai o soră, dar ea nu este implicată în afacere.

Ei au o mama cool, aceasta încercă să învețe cât mai multe limbi străine și să viziteze cât mai multe țări.

Tot din dorința de a mânca sănătos și de a oferi și altora posibilitatea aceasta, au deschis un restaurant cu mâncare tradițională, sănătoasă, preparată cu ingrediente exclusiv locale.

Share

Citește și

Ultimele articole

Top citite

Cele mai recente videoclipuri din emisiune Imperiul Leilor

Articole pentru emisiune Imperiul Leilor

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni