• Emisiuni
  • Imperiul Leilor
  • Ce este mierea cremă și cum au reușit doi apicultori din Vaslui să le atragă atenția investitorilor de la Imperiul Leilor. Cristina Bâtlan crede că a făcut cea mai bună investiție

Ce este mierea cremă și cum au reușit doi apicultori din Vaslui să le atragă atenția investitorilor de la Imperiul Leilor. Cristina Bâtlan crede că a făcut cea mai bună investiție

Dumitru și Gabriel Rășcanu au o companie profitabilă în Vaslui, care se ocupă de comercializarea mierii. Acum, s-au gândit să dezvolte o linie separată și să producă miere cremă. Pentru dezvoltarea afacerii, au nevoie de o investiție de 320.000 de euro. Pentru asta oferă 35% din companie.

Cristina Bâtlan le-a făcut propria ofertă, de 350.000 de euro pentru 50% din companie, pe care cei doi parteneri au acceptat-o. Vezi detalii în materialul video de mai sus. 

Gallery

„​APISROM a pornit la drum în 2005, având ca obiect de activitate achiziția și procesarea de miere și ceară. La finalul anului 2008c, am inaugurat prima fabrică, aceasta fiind concepută cu doua linii distincte: una destinată procesării mierii de albine și una pentru procesarea cerii. În anul 2017, am început construcția unui nou sediu al firmei, cu o suprafață construită de peste 2000 mp, ce include o hală de procesare, echipată cu cele mai moderne instalații pentru ambalarea mierii, precum și a unui spațiu administrativ”, spune Dumitru Rășcanu.

Povestea antreprenorului Dumitru Rășcanu

Dumitru Rășcanu are 46 de ani, este din Vaslui, de meserie este inginer electronist și a intrat pe piața de produse apicole dintr-o ambiție de a produce faguri artificiali pe plan local. Se descrie ca fiind o persoană ambițioasă, determinată și focusată pe succes. Îi plac lucrurile bine făcute și seriozitatea în relațiile cu partenerii de afaceri, cu angajații companiei și în relatiile de pe plan personal. Una dintre cele mai recente pasiuni descoperite este pilotajul.

„Îmi place foarte mult să călătoresc și să descopăr locuri și culturi noi. Sunt optimist, deschis la nou fără limită, fără bariere. M-am apucat de business dintr-o frustare. Tatăl meu era apoicultor și avea nevoie de faguri artifciali, dar se găseau foarte greu. De aici a plecat ideea de afacere”

Până să ajungă în acest punct, a avut și momente de cotitură, printre care decizia de a pleca din Romtelecom și a se implica 100% în business. Un alt moment greu a fost acum 4-5 ani când a ars fabrica. Acela a fost momentul în care tatăl lui s-a și retras din activitate. De la omul care mergea 7 zile din 7 la fabrică, după ce a ars fabrica, chiar dacă au făcut alta nouă, tatăl său merge acolo doar de 2-3 ori pe luna. „Când îți arde ceva, îți dai seama că nu banii contează, ci te doare mai mult când te gândești la efortul depus acolo”, spune el.

Susține-ți businessul preferat din fiecare episod Imperiul Leilor cu un vot! Intră pe deschislatehnologie.protv.ro și ajută-l să fie deschis la nou, deschis la tehnologie!

Afacerea cu cele mai multe voturi va primi un voucher pentru achiziționarea de soluții de tehnologie de la Vodafone pentru o perioadă de până la 2 ani.

Iar prin votul tău, ai șansa de a câștiga un premiu smart. Votează acum!

Articol susținut de Vodafone Business

Share

Citește și

Ultimele articole

Top citite

Cele mai recente videoclipuri din emisiune Imperiul Leilor

Articole pentru emisiune Imperiul Leilor

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni