• Emisiuni
  • La Măruță
  • Matei Grișa, reprezentantul zonei Dobrogea, nu a putut participa la finala "România, arată-ți farfuria", deși s-a calificat

Matei Grișa, reprezentantul zonei Dobrogea, nu a putut participa la finala "România, arată-ți farfuria", deși s-a calificat

Toate cele 9 regiuni istorice ale țării au pornit la luptă gustoasă acum o lună de zile și s-au duelat în preparate tradiționale.

​În finală s-au calificat OLTENIA, DOBROGEA și BANATUL. Din păcate, Grișa, concurentul din Dobrogea, a fost internat aseară de urgență din cauza unei probleme medicale și nu a putut participa în finală. 

Este însă un bucătar de excepție și e ocupantul locului trei în concurs.

MATEI GRIȘA – 66 de ani

- este de profesie inginer constructor

-locuiește împreună cu familia în comună Ghindăreșți, județul Constanța, o localitate de ruși-lipoveni situată pe malul Dunării;peștele și pescuitul au făcut parte dintotdeauna din viața comunității, așa că de mic Grișa obișnuia să își ajute tatăl la pescuit; așa a avut loc și prima experiență de gătit: o ciorbă de pește pregătită pe malul Dunării cu pescarii, din peștele prins în ziua respectivă

- Grișa gătește în special pește, dar și alte feluri de mâncare preparate în aer liber, la foc deschis sau la cuptorul din curte. Ospitalitatea și mâncarea gustoasă au fost dintotdeauna valori de bază în familia lui Grișa, așa că în urmă cu un an au deschis un punct gastronomic local cu specific lipovenesc, pentru ca și alții să se poată bucură de un pește proaspăt de Dunăre gătit după rețete tradiționale.

- În afară de activitatea în construcții și gătitul pentru oaspeți în weekend, Grișa este pasionat de șah și de sport.

​Fiica și soția finalistului care nu a putut participa la "România, arată-ți farfuria" au avut și un mesaj pentru telespectatori:

Fila Matei, fiica lui Grișa: Tata, din păcate, nu va putea să participe la concurs deoarece a avut o urgență medicală în această dimineață și acum se află internat pentru investigații. Evident, în momentul de față suntem cu toții preocupați pentru sănătatea lui, însă totuși ne-a rugat să vă transmitem că îi pare rău că nu este alături de voi în platou; se bucură totuși că a avut ocazia să ajungă până aici și speră că va avea altă ocazie să vă arate ce pregătise pentru finală și anume un șalău cu mămăligă și sos de unt, lămâie și icre negre.

Ioana Matei: Le urăm mult succes celor doi concurenți din finală și ne pare tare rău că Dobrogea nu poate să fie prezentă.

La final, victorioasă a fost reprezentanta BANATULUI, Emilia Popa. 

FOTO: CAPTURĂ LA MĂRUȚĂ

Share

Citește și

Ultimele articole

Top citite

Cele mai recente videoclipuri din emisiune La Măruță

Articole pentru emisiune La Măruță

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni