Reteta Ivona Maria Monceanu: Red velvet cake

Reteta Ivona Maria Monceanu: Red velvet cake

Ingrediente:

Primul blat:

6 albusuri 180 gr. Faina 200 gr. Fructe goji deshidratate Un praf de sare Un praf de copt 1 esenta de vanilie

Mousse de ciocolata alba:

1 l smatana de gatit 2 pliculete gelatina a cate 10gr. fiecare pliculet 350 gr. ciocolata alba 1 esenta de vanilie 250 ml frisca lichida

Coulis de merisoare:

300 gr merisoare 150 gr zahar tos Zeama de la jumatate de lamaie 25-30 ml cognac

Al doilea blat (este de genul brownie dar dupa o reteta proprie):

180 gr zahar 100 grame faina 85 gr cacao 6 oua medii 1 Praf de copt 1 praf de sare 50 gr unt

Pentru decor:

100 grame fructe goji deshidratate pentru stratul de catifea                 

Mod de preparare:

Incep concomitent a lucra atat la primul blat cat si la cel de brownie. Pornesc cuptorul caldura circulara la 180 grade. Incep prin a separa galbenusurile de albusuri.

Pentru primul blat: se bat albusurile spuma cu un praf de sare. Cand sunt aproape gata adaug zaharul si vanile si le mai bat putin pana ajung la consistenta si luciul dorit.

Adaug apoi faina cernuta impreuna cu praful de copt, si prin miscari circulare le incorporez in spuma de albusuri.
Umplu formele pentru brownies cu amestecul rezultat si pun totul la cuptor pentru 8-10 minute.

Incep a lucra la blatul de brownie. Separ galbenusurile de albusuri. Jumatate din cantitatea de zahar o pun la galbensuri si le amestec pana obtin o consistenta ca de smantana. Restul de zahar il adaug treptat la albusurile batute spuma cu un praf de sare. Cern faina impreuna cu praful de copt si cacaua si incep prin a omogeniza atat abusurile, galbenusurile cat si ingredientele uscate prin miscari usoare, circulare de sus in jos pentru a pastra consistenta aerata a aluatului.

Dupa ce tapetez inelul circular de 28 cm cu hartie de gatit, torn compozitia rezultata si o introduc la cuptorul preincalzit pentru 15 minute la 180 grade Celsius.

Mousse-ul de ciocolatat alba: Se pune la inmuiat, in destula apa rece, gelatina, ori granule, ori foite. Se pune atata apa cat sa treaca cu doua, trei degete peste gelatina. Se lasa sa se inmoaie 15 minute. Se pune pe foc frisca lichida si se incalzeste. Se adauga ciocolata rasa sau rupta in bucatele si se amesteca pana se topeste. Se da deoparte. Se scoate gelatina din apa rece (apa se arunca) si se scurge bine de apa. Se pune la topit, intr-un bol, in microunde sau la bain-marie pentru cateva secunde, timp in care amestecati in ea. Foarte important: gelatina nu are voie sa dea in clocot. Se tine doar pana se topeste, pana se lichefiaza, dupa care se lasa sa se racoreasca cca. 1 minut. Se amesteca apoi cu o lingura din crema de ciocolata si de-abia dupa aceea se toarna peste intreaga cantitate de ciocolata, amestecandu-se bine. In felul asta, crema nu face cocoloase. Se lasa crema sa ajunga la temperatura camerei si se adauga frisca batuta. Se da la frigider pana la obtinerea consitentei dorite.

Coulis-ul de merisoare: Intr-un vas amestecam merisoarele cu zaharul si zeama de lamaie pana se omogenizeaza. Apoi fierbem 3-4 minute pentru ca merisoarele sa se inmoaie. Lasam la racit cateva minute, urmand ca apoi utilizand un blender sa obtinem un piure gros si omogen. Apoi adaugam cognac-ul si omogenizam iar.

Urmeaza combinarea tuturor pasilor explicati mai sus pentru obtinerea unui preparat de Masterchef :)

Share

Citește și

Ultimele articole

Top citite

Cele mai recente videoclipuri din emisiune MasterChef

Articole pentru emisiune MasterChef

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni