Rețetă MasterChef: Prajitură cu înghețată la borcan 

Diana – Desert cu ciocolata si crema de mascarpone 

Ingrediente:
Blat pandișpan vanilie 
200 g zahar 
200g faina 
6 oua întregi 
3linguri de ulei 
1-2 lingurițe pasta de vanilie 
Un praf de sare 
 Blat pandișpan cacao 
200 g zahar 
150 faina 
50g cacao 
6 oua întregi 
3linguri de ulei 
1-2 lingurițe pasta de vanilie 
Un praf de sare 
 
Crema ciocolată 
* 500 ml lapte;
* 150 g zahăr;
* 50 g făină;
* 100 g cacao pudră;
* 60 g unt;
* 5 gălbenușuri;
* 2 lingurițe esență de vanilie.
 
Crema mascarpone 
    300 g capșuni, zmeură sau mix de fructe de pădure
* 100 g zahăr pudră
* 250 g mascarpone
* 100 g frișcă naturală (smântănă dulce pentru frișcă)
* vanilie
* un strop de sare
 
Pentru sirop 

* 300 ml apă,
* 6 linguri de zahăr,
* o fiolă esenţă de vanilie;
* Sau : 200ml apa -100 sirop de zmeura sau căpșuni !
 Pentru decor 
100-200 gr ciocolata neagra topita 
Foarte multe fructe (proaspete )
Pentru pământul roșu de pe farfurie avem nevoie de  ; panko + colorant roșu
 
Mod de preparare blat  : se bat ouăle întregi împreuna cu praful de sare , când ouăle sunt gata adăugăm treptat zaharul ,și le mai batem cu mixerul aproximativ 3-4min, se adauga uleiul , după care faina , pasta de vanilie și amestecam cu o spatula de jos in sus , la fel procedăm și la blatul de padisipan cu cacao , doar ca împreuna cacao cu faina și le dam prin sita de cernut !
 
Crema de ciocolata !
Într-o crăticioară care nu lipește, pe foc mediu, adaugă 3/4 din cantitatea de lapte și esența de vanilie. Amestecă ușor și lasă pe foc doar până când laptele începe ușor să dea în clocot. Dă deoparte și lasă la răcit.
Între timp, într-un bol mediu, bate gălbenușurile cu zahărul și untul cu mixerul, la viteză medie-mare, până obții o cremă omogenă și destul de grosuță (aproximativ 5 minute). Adaugă peste, încet și treptat, jumătate din cantitatea de lapte fiert și răcit, continuând să bați.
Cerne făina, treptat și amestecând continuu, până la omogenizare completă. Cerne pudra de cacao, amestecând continuu până se încorporează cum trebuie.
 
Următorul pas este să adaugi crema de mai sus peste restul de lapte din oală, amestecând continuu la foc mediu-mic până când începe să fiarbă ușor. Dă focul la cea mai mică treaptă, adaugă treptat restul de 1/4 de lapte nefiert și amestecă. În momentul în care ai încorporat tot laptele, dă vasul pe foc, transferă într-un vas de sticlă și lasă la răcit.
 
Crema mascarpone cu căpșuni (alte fructe la alegere )
 
Căpșunele se spală cu tot cu codițe apoi se curăță de ele. Se lasă la zvântat iar apoi se taie în cubulețe. Acestea se pun la scurs într-o strecurătoare sau se pot așeza pe șervețele absorbante.
 
Cum se bate crema de mascarpone cu frișcă?
Într-un bol se pune mascarponele, frișca, zahărul pudră, sarea și vanilia (1 plic zahăr vanilat sau 1 linguriță de extract) și se bate totul cu ajutorul unui mixer. Mascarponele și frișca trebuie să fie reci de tot, scoase de la frigider 
Am bătut compoziția până s-a intărit și am fost atentă sa nu se taie 
După aceea se adaugă căpșunele tăiate și se amestecă delicat cu o spatulă.
Crema este gata! Se poate păstra la frigider în cutie închisă (2 zile) sau se poate trece la umplerea torturilor sau a prăjiturilor.
Această cantitate este suficientă pentru a umple o ruladă, pentru a umple un blat de tort (22-24 cm) dar se poate folosi și la deserturi in cupe (cu pișcoturi). Nu mai zic de cât de gustoase sunt niște bezele montate cu această cremă de mascarpone cu căpșuni!

Share

Citește și

Ultimele articole

Top citite

Cele mai recente videoclipuri din emisiune MasterChef

Articole pentru emisiune MasterChef

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni