• Emisiuni
  • Romania, te iubesc!
  • Rareș Năstase, duminică, la România, te iubesc!: „Există numeroase cazuri în care deșeuri de la alții pătrund la noi. E un atentat la sănătatea noastră”

Rareș Năstase, duminică, la România, te iubesc!: „Există numeroase cazuri în care deșeuri de la alții pătrund la noi. E un atentat la sănătatea noastră”

Rareș Năstase, duminică, la România, te iubesc!: „Există numeroase cazuri în care deșeuri de la alții pătrund la noi. E un atentat la sănătatea noastră”

Deșeuri ilegale importate la prețuri de nimic. În România, gunoaiele reciclate sunt, de fapt, arse sau îngropate și plătim cu sănătate – Sufocați de gunoaie, o anchetă semnată de Rareș Năstase, duminică, de la 18:00, la România, te iubesc!.

România are toate premisele să ajungă tomberonul Europei. Nu vorbim doar de deșeurile produse de noi, ci și de gunoiul altor țări, făcut pachet și livrat la noi în țară. „În teorie, importul intracomunitar de deșeuri e interzis, nu poți aduce gunoi de la alte state. Dar se găsesc portițe, iar noi am fost în punctele de  frontieră, ca să filmăm aceste tertipuri. Una e în acte, alta în remorcă sau în containerul de pe vapor. Saci care pleacă din țări străine ca deșeuri, se schimbă, în documentele de însoțire, pe traseu, și devin produse refolosibile. Pot spune că românii sunt inventivi, așa că există numeroase cazuri în care deșeuri de la alții pătrund la noi. Și apoi le vedem îngropate, incinerate, aruncate peste tot. E un atentat la sănătatea noastră, a tuturor“, a spus Rareș Năstase.

Importul gunoiului „mascat” e o afacere profitabilă, de peste 500 de milioane de euro pe an, susțin autoritățile de mediu. În țara noastră s-au dezvoltat firme care aduc haine, mobilă și electrocasnice la mâna a doua, baterii și componente auto, dar și deșeuri menajere și reziduri din industria textilă, sub formă de materiale reciclabile.

​Nu ratați întreaga anchetă, duminică, de la 18:00, la România, te iubesc!. Emisiunea poate fi urmărită și pe VOYO.

Share

Citește și

Ultimele articole

Top citite

Cele mai recente videoclipuri din emisiune Romania, te iubesc!

Articole pentru emisiune Romania, te iubesc!

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni