Doctor Cezar spune cum renunțăm la orice formă de dependență 

Dependența este o condiție care rezultă atunci când o persoană consumă o substanță precum alcoolul, tutunul, drogurile sau se angajează într-o activitate precum jocurile de noroc sau cumpărăturile.  Condiție poate să fie plăcută, dar are ca și continuare comportamentul compulsiv și interferează cu obișnuința responsabilități și cu viața socială, profesională și  chiar cu sănătatea. 

La Vorbește lumea, doctorul Cezar a povestit despre modalitățile prin care se poate renunța la dependențe. 

Pentru că toate dependențele sunt legate de dopamina pe care vrem să o obținem ( hormonul fericirii), doctorul spune:

"putem să micșorăm timpul de așteptare cu o durere controlată și aici intervine sportul. Cea mai bună sursă de fericire este să lăsăm dopamina în pace și să trecem pe alte surse de fericire, cum sunt endorfinele. Endorfinele sunt morfine endogene. Se aplică în cazul tuturor dependențelor, pentru că toate merg pe sistemul dopaminergic. Și atunci ne luăm fericirea din endorfine, ne luăm fericirea din oxitocină, care înseamnă prieteni și anturaj benefic și serotonină. Trebuie să ne luăm binele din alte surse. Statul la soare este foarte bun, somnul la fel - trebuie să ne culcăm seara mai devreme. Dușul cu apă rece este o soluție foarte bună pentru a scăpa de aceste dependențe pentru că ne crește dopamina 3-4-5 ore. Cine nu poate face duș cu apă rece, poate să își pună un lighean cu apă și cuburi de gheață și să își imerseze doar fața."



 

Pe pagina personală, Doctor Cezar se prezintă drept:

"un cardiolog nonconformist, pasionat de nutriție, sport și psihologie. Abordarea mea este una integrativă, holistică, punând accent și pe cauzele emoționale ale patologiilor. Propriul corp este singura casă în care trăim cu adevărat și depinde de noi cum o întreținem și cum o renovăm. Cea mai importantă investiție este sănătatea. Investiție nu atât financiară, cât de timp. Timpul este cea mai valoroasă resursă și stă în puterea noastră s-o gestionăm înțelept."

FOTO: CAPTURĂ VORBEȘTE LUMEA 

Gallery

Share

Citește și

Ultimele articole

Top citite

Cele mai recente videoclipuri din emisiune Vorbește Lumea

Articole pentru emisiune Vorbește Lumea

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni