Adio, petrecere de Anul Nou! Restricțiile se prelungesc de sărbători

Adio, petrecere de Anul Nou! Restricțiile se prelungesc de sărbători
Anul acesta nu vor mai fi organizate evenimente publice în aer liber. FOTO: Agerpres
Autor: Dan L. Brumar
Data: 11 Decembrie 2020
Vești proaste pentru românii care așteptau o relaxare a măsurilor de protecție în fața Covid-19. Autoritățile române au anunțat că starea de alertă se va prelungi în România începând cu 14 decembrie, ceea ce înseamnă că vom petrece Crăciunul și Anul Nou cu restricții.

Starea de alertă se va prelungi în România începând cu data de 14 decembrie, a anunțat joi seară secretarul de stat Raed Arafat. În urma ședinței Comitetului Național pentru Situații de Urgență s-a decis menținerea măsurilor de distanțare și în timpul Crăciunului și Anului Nou.

Citește și

Acest lucru înseamnă că petrecerile cu tematică de sărbători, în stradă, vor fi interzise. Românii nu vor putea ieși să petreacă în stradă noaptea dintre ani, întrucât va fi menținută restricția de circulație după ora 23.00. Vor putea ieși după această oră doar cei care au un motiv întemeiat.

De sărbători, gândiți-vă la sănătatea dumneavoastră, a familiei dumneavoastră și a celor în vârstă. Încercați cât de mult posibil să limitați numărul celor cu care vă întâlniți. Toate limitările care au fost până acum rămân mai departe. Petreceri în stradă, nu”, a declarat Raed Arafat.

Oficialul a precizat că pârtiile de schi rămân deschise pentru români, însă doar cu respectarea distanțării fizice.

Nici colindatul din casă în casă nu este recomandat în perioada Crăciunului. Raed Arafat susține că această tradiție, deși frumoasă, vă poate pune viețile în pericol.

Sfatul este evitați acest lucru, chiar dacă e o tradiție, mersul din casă în casă, mai intri în casă, mai stai un pic, riscul de infecție crește mult”, a spus secretarul de stat. 

Fotografii: Agerpres

Vezi și VIDEO: ShARE ÎN BUCATE: Papanași fierți și papanași prăjiți

FULLSCREEN
Adio, petrecere de Anul Nou! Restricțiile se prelungesc și de sărbători
  • /VIDEO PROTVPLUS.RO


STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies