Care sunt factorii luați în calcul pentru redeschiderea școlilor și care sunt posibilitățile?

Care sunt factorii luați în calcul pentru redeschiderea școlilor și care sunt posibilitățile?
Data publicarii: 05 Ianuarie 2021
Data actualizare: 05 Ianuarie 2021
Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a vorbit de Digi 24 despre planurile pe care ministerul le are cu privire la redeschiderea scolilor, aspect care îi interesează în mod deosebit atât pe părinți, cât și pe profesori și elevi.
Pentru perioada imediat următoare, lucrurile vor sta în felul umător: școlile nu se vor redeschide fizic pe 11 ianuarie, pentru că e prea devreme. Se vor relua însă cursurile online, după care, pe 30 ianuarie, se va intra din nou în vacanţa intersemestrială, care durează până în 8 februarie. În aceste condiții, data de 8 februarie e vehiculată ca posibilă pentru reluarea cursurilor fizic, în școli.  Această decizie se va lua însă în functie de numărul de cazuri de COVID-19  în perioada următoare, din fiecare zonă din România. 
 
Sorin Cîmpeanu: „Orice scenariu este deschis. Nu excludem absolut niciun scenariu – nici scenariul în care am putea avea o redeschidere în zone care înregistrează o incidenţă mai mică, nu excludem nici prioritizarea pe nivele de educație, nu excludem absolut niciun scenariu. Însă, fiind vorba de sănătatea copiilor, elevilor, studenţilor şi cadrelor didactice, analiza trebuie făcută responsabil, cu datele pe masă, iar decizia trebuie luată de cei care au competenţă pe acest subiect.” 

Numărul de cazuri de COVID-19 este principaul factor care va determina o decizie, iar în aceste condiții e posibil ca unele școli să se redeschidă, iar altele să rămână închise. 
 
Pe termen mai lung însă, se analizează și disponibilitatea cadrelor didactie de a se vaccina. Ministrul Sorin Cîmpeanu a anunțat că a cerut inspectoratelor școlare și universităților o situație în legătură cu disponibilitatea de vaccinare a personalului care lucrează în învățământ, care ar putea fi inclus în etapa a doua a vaccinării. Această situație cu personalul dispus să se vaccineze trebuie transmisă până la data de 15 ianuarie, ora 16:00.


PROFU' E LA PRO TV - primul sezon, sâmbăta la 20:00

FOTO: SHUTTESTOCK
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies