Ce reguli se vor respecta odată cu reînceperea școlii și cum va arăta învățământul de pe 8 februarie?

Ce reguli se vor respecta odată cu reînceperea școlii și cum va arăta învățământul de pe 8 februarie?
Citeste mai mult despre: coronavirus, redeschidere, scoala,
Data publicarii: 04 Februarie 2021
Data actualizare: 04 Februarie 2021
Edupedu.ro a publicat un ghid pentru redeschiderea școlilor pe data de 8 februarie, în varianta propusă de Ministerul Educației, pe baza aspectelor convenite cu Ministerul Sănătății. Este încă o variantă de lucru, dar ne prezintă în linii mari cum vor arăta orele de școală în următoarea perioadă. 

Cele mai importante măsuri sunt: 

*masca trebuie purtată în permanență;
 
*profesorii, personalul școlii și elevii trebuie să păstreze distanța de un metru în clase;
 
* ușa să fie deschisă la clase


 

Profesorii și elevii cu vulnerabilități 

Potrivit edupedu.ro, personalul didactic aflat în grupa de risc, respectiv vârstnici, persoane cu diabet zaharat sau alte boli cronice, persoane cu imunitate deficitară, poate desfășura activități didactice în sistem on-line numai în baza unei certificări emise de medicul de medicina muncii. În acest caz conducerea unității/instituției va adapta orarul școlar în mod corespunzător.
 
Preşcolarii/elevii care fac parte dintr-o grupă de risc, respectiv cei diagnosticați cu boli respiratorii cronice severe, obezitate severă, diabet zaharat tip I, boli inflamatorii, boli imune/autoimune, boli rare, boli ereditare de metabolism, dizabilităţi, tratament imunosupresiv, cu avizul şi recomandările specifice ale medicului curant şi cu acordul scris al părinţilor, pot fi scutiti de prezenta fizica in scoala.
 
În plus, va fi asigurată aerisirea claselor înainte de sosirea elevilor, prin deschiderea ferestrelor timp de minimum 30 minute, apoi în timpul pauzelor minimum 10 minute şi la finalul zilei, ținând cont de temperatura exterioară.

Se recomanda evitarea experimentelor practice care necesită mişcare şi/sau interacţiune strânsă între elevi. Se pot desfăşura doar jocurile sportive care permit distanţarea fizică, de preferat în aer liber, daca conditiile meteo permit.

În plus, organizarea programului şcolar va avea în vedere posibilitatea începerii cursurilor la intervale orare diferite, astfel încât să se evite aglomerările.

PE PRO TV PLUS PUTEȚI VEDEA FACEM LEVEL:

FOTO: SHUTTERSTOCK
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies