China, victorie împotriva coronavirusului! Care este situația actuală în țara cu peste 80.000 de oameni infectați

China, victorie împotriva coronavirusului! Care este situația actuală în țara cu peste 80.000 de oameni infectați
Citeste mai mult despre: coronavirus, cazuri, China, wuhan,
Autor: Redactia
Data publicarii: 11 Martie 2020
Data actualizare: 11 Martie 2020
Țara de la care a pornit coronavirusul, China, se pregătește să declare victoria împotriva celei mai mari provocări din ultimii ani. Cu peste 80.000 de persoane infectate, 3.158 de decese și 61.503 recuperați până pe 11 martie, chinezii simt că sunt pe calea cea bună: situația este destul de stabilă. 

Deși nu la fel de mare ca altă dată, numărul celor infectați și decedați este într-o mică creștere față de ziua anterioară: China anunță pe 11 martie 31 de cazuri noi și 22 de decese. Dintre noile cazuri de infectare, zece sunt persoane sosite de peste hotare.  Vezi AICI în timp real situația din întreaga lume în ceea ce privește numărul total de infectați, decesele și recuperările.

Vezi si: Cum se tratează coronavirus. Medicamentele și remediile care ameliorează simptomele

Toate cele 16 spitale temporare din Wuhan, închise

Ca să demonstreze că totul este sub control, președintele Chinei, Xi Jinping, i-a vizitat pe 10 martie pe rezidenții din Wuhan, aflați în continuare în carantină. Un semn bun este că toate cele 16 spitale temporare din Wuhan, create pentru tratarea pacienților cu coronavirus, au fost închise.

Pentru a trata pacienţii cu simptome uşoare şi pentru a controla răspândirea infecţiilor, autorităţile din oraşul Wuhan au transformat spaţii publice, precum centre expoziţionale şi săli de sport în 16 spitale temporare.

Circa 12.000 de pacienţi au fost trataţi în aceste spitale temporare, potrivit Centrului de control al epidemiei de COVID-19 din oraş.

Xi Jinping a estimat că epidemia de coronavirus este "practic strangulată" în epicentrul ei. "Primele rezultate au fost obţinute stabilizând situaţia la Wuhan şi provincia Hubei", unde circa 56 de milioane de locuitori sunt plasaţi în carantină de la sfârşitul lui ianuarie, a spus Xi, citat de Xinhua.

Xi Jinping, cu o mască de culoare turcoaz pe faţă, a sosit la Wuhan marţi dimineaţa, apoi s-a deplasat "imediat ce a coborât din avion" spre un spital din Huoshenshan, cel care a fost construit în 10 zile de o armată de muncitori, a relatat televiziunea CCTV.

Apoi, el a dialogat - de la o distanţă considerabilă - cu bolnavi şi cu personalul medical, prin intermediul unei conferinţe video, potrivit imaginilor CCTV.

Xi Jinping s-a deplasat de asemenea într-un cartier rezidenţial din Wuhan pentru a discuta cu locuitori aflaţi în carantină şi cu agenţi însărcinaţi să aplice măsurile de prevenţie.
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies